#ZAZ19: De tweede speelronde kent vooral ruime uitslagen

9 mei 2019 19:00

Klaas Jelle Romkes

Ook in de tweede speelronde waren er in Kwalificatiepoule A geen verrassingen te noteren. Timmerbedrijf Vlot had in An de Raand wel een lastige tegenstander, maar wist deze uiteindelijk wel van keurig zich af te houden; 4-6.

Daarmee komt het op de tweede plek te staan achter Buriram United. Het vriendenteam, vernoemd naar de landskampioen van Thailand, nam in de tweede helft pas echt afstand van Schildersbedrijf Klaas de Klad. Binnen een paar minuten werd de wedstrijd bij een 0-2 tussenstand definitief beslist, met een ruime 0-6 overwinning in de broekzak gaat het aan de leiding in Poule A. Alania Vladikavkaz speelde hun eerste kwalificatiewedstrijd en er werd meteen met meer dan prima cijfers gewonnen van de Bubbelz, die door de 0-9 nederlaag voorlopig op de laatste plaats komen te staan in deze poule.

Jacob Schilderwerken pakt koppositie
Ook in Kwalificatiepoule B stonden de wedstrijden nou niet bepaald vol van spanning. In de eerste wedstrijd van Visgroothandel de Jong zette het meteen een grote uitslag neer, tegen Hartman Marine werd het 1-5 die daarmee net als vorige week met dezelfde cijfers verloor. Karikoerie Boys had ook helemaal niets in te brengen tegen Jacob Schilderwerken, de 1-7 overwinning betekend dat de viervoudig winnaar de eerste plaats inneemt. Globecomm heeft de prima overwinning van vorige week geen goed vervolg kunnen geven, tegen Bolocoins.nl werd teleurstellend met 2-2 gelijkgespeeld. Toch staat het voorlopig nog wel op de tweede plaats, al hebben Beth van Trui, de tegenstander van volgende week, en voormalig finalist Visgroothandel de Jong wel een wedstrijd minder gespeeld.