#ZAZ19: Ruime overwinning voor Hartman Marine

27 juni 2019 22:00

Klaas Jelle Romkes

De eerste speelronde van de ranking poules zitten erop. In de finalepoule vielen in de eerste speelronde over twee wedstrijden maar liefst zeventien doelpunten. Bolocoins.nl pakt de eerste overwinning in de best-of-three serie.

Doelpuntrijke speelronde in finalepoule
Er vielen maar liefst zeventien doelpunten in de eerste speelronde van de finalepoule. Alania Vladikavkaz en Visgroothandel de Jong openden op maandag de laatste fase van het Zomeravond Zaalvoetbal. In de beginfase hadden beide teams wel wat kansen door middel van afstandsschoten, echter konden beide teams daarmee niet gevaarlijk worden. Het was echter de Jong dat op gelukkige wijze op voorsprong kwam na een eigen doelpunt. Vrijwel meteen erachteraan viel ook de verdiende 0-2. Na deze tegenvallers pakte Alania wel het initiatief en vlak voor rust had dat effect met de aansluitingstreffer. Meteen na rust was daar zelfs de gelijkmaker voor de titelverdediger en was het weer een echte wedstrijd. Via een vrije trap kwamen de visverwerkers weer op voorsprong, al was het binnen twee minuten alweer gelijk. Toch kwam er wel een winnaar, want in de laatste minuut kon Pieter Brands bij de tweede paal het winnende doelpunt maken voor Visgroothandel de Jong.

In de andere wedstrijd van de finalepoule tussen Timmerbedrijf Vlot en Jacob Schilderwerken vielen maar liefst tien doelpunten en deze werden ook nog eens keurig verdeeld. Al zal Timmerbedrijf Vlot daar enorm van balen. Na een 1-1 ruststand kwam het op een 4-1 en 5-2 voorsprong, maar toen de schilders zeven minuten voor tijd met spelende keeper gingen spelen verloor het de grip op de wedstrijd en werd het alsnog gelijk; 5-5. Hiermee gaat Visgroothandel de Jong aan de leiding in de finalepoule, zij nemen het volgende week op tegen de viervoudig winnaar Jacob Schilderwerken.

Hartman Marine haalt dubbele cijfers
In Ranking poule B pakte Bubbelz een prima 1-4 overwinning op Globecomm. Buriram United won reglementair met 5-0 van Beth van Trui. Volgende week staan deze teams tegenover elkaar, een wedstrijd waarin de winnaar de poulewinst bijna niet meer kan ontgaan. In Rankingpoule C was Hartman Marine ook prima op stoom tegen An de Raand en haalde zelfs de dubbele cijfers; 3-10. Daarmee pakt het logischerwijs ook meteen de eerste plaats. De tweede plaats is op dit moment voor Fluminense dat met 1-3 won van cultteam Karikoerie Boys. In de best-of-three serie voor de dertiende plaats deelde Bolocoins.nl de eerste tik uit aan Schildersbedrijf Klaas de Klad. Het won met 3-5. Een volgende overwinning voor ‘Bolo’ betekend dat ze de best-of-three hebben gewonnen. Winnen ‘de Kladjes’, dan komt er een derde wedstrijd.