#ZAZ19: Jacob Schilderwerken pakt vijfde titel in het ‘Zomeravond Zaalvoetbal’

12 juli 2019 17:15

Klaas Jelle Romkes

Het ‘Zomeravond Zaalvoetbal 2019’ zit er alweer op en de definitieve eindstand is bekend. Jacob Schilderwerken heeft voor de vijfde keer de titel gepakt. Buriram United en Hartman Marine wonnen de overige ranking poules terwijl BoloCoins.nl de beslissingswedstrijd won van Schildersbedrijf Klaas de Klad.

Titelstrijd bepaald door doelsaldo
Nummer twee in de poule Timmerbedrijf Vlot moest in de winnaarspoule als eerste aantreden tegen Visgroothandel de Jong, de visverwerkers moesten de wedstrijd winnen om nog kans te maken op een eventuele titel. In de beginfase waren er over en weer weinig kansen te zien. Beide teams speelden in de beginfase vooral om niet te verliezen, tot het moment dat Vlot een counter goed uitspeelde en op voorsprong kwam. Voor rust wist De Jong nog wel gelijk te maken, en na rust kwam het zelfs op 2-1 voorsprong. Via een strafschop werd de gelijkmaker gescoord en met de wetenschap dat Visgroothandel de Jong moest winnen maakte Vlot dankbaar gebruik van de ruimte die het kreeg en wist het in de slotminuten alsnog met 2-3 te winnen.

Jacob Schilderwerken moest door deze uitslag minimaal twee doelpunten maken tegen, de al uitgeschakelde titelverdediger, Alania Vladikavkaz. Tot vlak voor rust bleef het gelijk toen de ban werd gebroken. Meteen na de openingstreffer volgde ook de 0-2 voor de schilders. Toen het na rust ook optimaal profiteerde van balverlies bij Alania was het verzet gebroken. De keeper werd gewisseld voor een speler maar dat leverde uiteindelijk alleen een tegendoelpunt op; 0-4. Recordhouder Jacob Schilderwerken mag daarmee volgend jaar voor de vijfde keer de titel verdedigen.

Buriram United en Hartman Marine winnen overige ranking poules
In ranking poule B zat Buriram United al in polepositie om als koploper te eindigen. Met een 3-1 overwinning op Globecomm kwam daarmee de definitieve bevestiging. Met drie punten eindigde Globecomm nog wel op de zevende plaats omdat Bubbelz met 5-1 verloor van Beth van Trui. Hartman Marine en Fluminense gingen in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie er eerste werd in ranking poule C. Hartman was de laatste wedstrijden goed op dreef en won ook de finalewedstrijd van Fluminense met 5-2. Karikoerie Boys werd na een 0-3 overwinning op An de Raand derde in deze groep.

BoloCoins wint best-of-three serie
In de best-off-three serie werd bepaald wie er laatste ging worden tijdens deze editie van het ‘Zomeravond Zaalvoetbal’. Beide teams wonnen allebei één wedstrijd, waardoor er een beslissingswedstrijd aan de pas moest komen. BoloCoins.nl won deze met 5-3, wat betekende dat Schildersbedrijf Klaas de Klad dit jaargang de ‘rode lantaarndrager’ is geworden.

Goed debuutjaar van Timmerbedrijf Vlot
Nu alle ranking poules zijn gespeeld levert dit de onderstaande eindstand op. Jacob Schilderwerken pakte voor de vijfde keer de titel. Timmerbedrijf Vlot pakte in hun eerste seizoen een verdienstelijke tweede plek, waar het dus op doelsaldo de titel misliep. Op de derde plaats komt Visgroothandel de Jong voor wie het, na de verloren finale van vorig jaar, ook dit jaar niet wilde lukken.