#ZAZ19: Buriram United mist finalepoule op doelsaldo

12 juni 2019 23:00

Klaas Jelle Romkes

De laatste kwalificatieronde is gespeeld en alle definitieve beslissingen zijn gevallen. Alania Vladikavkaz en Timmerbedrijf Vlot maken de finalepoule compleet. Buriram United blijft teleurstellend achter, dat de finalepoule mist op één doelpunt.

Buriram United komt één doelpunt tekort
In eerste instantie zat Buriram United nog in de wachtkamer, want eerst speelde Alania Vladikavkaz tegen Timmerbedrijf Vlot. Alania was bij winst sowieso geplaatst voor de finalepoule, maar toch kwam Vlot al snel op een 0-2 voorsprong maar nog voor rust was de wedstrijd omgedraaid en stond het 4-2 voor Alania wie de wedstrijd uiteindelijk won met 7-3. Met deze uitslag wist Buriram dat het minimaal met acht doelpunten verschil moest winnen.

Bubbelz was de tegenstander, wie al praktisch zeker was van plaatsing voor ranking poule B. Meteen vanaf het begin zette Buriram hoog druk en al heel snel had het een 0-3 voorsprong te pakken, toch wist het voor rust er maar eentje bij te maken; 0-4. Na rust was het ook weer snel raak en leek Buriram de benodigde acht doelpunten makkelijk te gaan halen, toch kregen ze wel een tegenslag te verwerken toen bij een 0-7 stand Bubbelz een doelpunt wist te maken. Maar met spelende keeper werd meteen de 1-8 gescoord en drie minuten voor tijd werd het zelfs 1-9. De stand wie recht gaf tot plaatsing in de kampioenspoule. Maar in een sensationele slotfase gaf Buriram onnodig een corner weg wie uiteindelijk de 2-9 betekende, de stand wie juist weer geen recht gaf op de finalepoule. Het werd uiteindelijk ook de eindstand, waarmee Timmerbedrijf Vlot met de schrik vrij kwam en zich alsnog plaatst voor de eerste ranking poule.

Bolocoins.nl tegen Schildersbedrijf ‘Klaas de Klad’ in best-of-three serie
Een speelronde met weinig op het spel in Kwalificatiepoule B. Jacob Schilderwerken en Visgroothandel de Jong waren al zeker van de finalepoule en speelden in de laatste speelronde tegen elkaar om ‘des keizers baard’, want de schilders waren namelijk ook al zeker van de eerste plaats. Toch werd er op het scherpst van de snede gestreden, maar was het uiteindelijk Jacob Schilderwerken die met 0-3 de wedstrijd wist te winnen.

Karikoeri Boys kon zich nog wel plaatsen voor de tweede ranking poule maar moest dan wel afrekenen met Beth van Trui, die overduidelijk het betere team was deze wedstrijd. Met een ruime uitslag van 1-7 was het voor Karikoerie Boys onmogelijk om zich nog te plaatsen voor ranking poule B. De 4-1 nederlaag van Globecomm tegen Hartman Marine maakte daarmee niets meer uit. De definitieve ranking poules zijn hiermee bekend. Bolocoins.nl speelt tegen Schildersbedrijf ‘Klaas de Klad’ in een best-of-three serie om te bepalen wie er laatste gaat worden dit seizoen.

Vervolg #ZAZ19
De laatste speelronde in de kwalificatiepoules leverde de onderstaande ranking poules op. De eerste ranking poule is de kampioenspoule en uit deze groep komt de uiteindelijke winnaar van het ‘Zomeravond Zaalvoetbal 2019’. De tweede ranking poule bepalen de plaatsen 5 t/m 8 en uit ranking poule C komen plaatsen 9 t/m 12. Elk team speelt één keer tegen elkaar. Plaats 13/14 wordt bepaald in een best-of-three serie, in deze wedstrijden is het doelsaldo niet bepalend. Elke wedstrijd moet worden gewonnen, bij een gelijke stand na veertig minuten volgt er een strafschoppenserie. Volgende week is er in verband met de Futsal Polder Cup en BKU geen #ZAZ19. De start van de ranking poules is op dinsdag 25 juni.