ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 verliest op Texel

9 maart 2024 10:15

KNVB Commissie

Ondanks het verlies op Texel zat er vrijdagavond toch meer in, dan het uiteindelijke 5-2 nederlaag. Zeker de eerste helft. Maar ook nu konden de Urkers maar moeilijk tot scoren komen en kreeg het uiteindelijk de deksel op de neus.

Sterk begin
De selectie van Herman Spel begon gedreven aan de wedstrijd en kreeg zeker in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar het was uiteindelijk Texel met een goed uitgespeelde aanval wie op voorsprong kwam. Via Jonathan Kater hadden de Urkers de gelijkmaker op schoen, maar het tweede doelpunt van de wedstrijd viel in de tegenstoot aan de andere kant: 2-0.

Een onnodig tegendoelpunt, wie voor Texel op een mooi moment kwam, zo vlak voor rust. In de tweede helft was het verzet snel gebroken, nadat Texel wie een schitterend doelpunt op een marge van drie kwam: 3-0. Daarna kreeg De Kof nog zeker kansen, maar zat het ook niet mee. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Willem Snoek met een extra veldspeler nog wel de aansluitingstreffer: 3-1.

Vrijdag: thuiswedstrijd tegen Drs. Vijfje
Maar was het juist Texel wat ook twee keer hiervan profiteerde. In de slotfase schoot Riekelt Snoek nog de 5-2 binnen. Aanstaande vrijdag staat er een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen concurrent Drs. Vijfje. Wedstrijd begint om 21:00 uur.