ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 verliest na off-day in Zwaag

4 maart 2024 9:15

KNVB Commissie

Het zat er afgelopen vrijdag niet in voor de Urkers. Ondanks dat het in de prille beginfase nog wel wat kansjes kreeg liep het na vijf minuten achter de feiten aan. Twee keer onoplettendheid betekende een 2-0 achterstand en vanaf dat moment is tegenstander Zwaag nauwelijks meer in de problemen gekomen.

Off-day
Na de vroege achterstand kwam De Kof wel iets beter in de wedstrijd, maar het leidde niet meer echt tot grote kansen. Ondanks dat het einde van de eerste helft, na een snelle spelhervatting van Marinus Bakker, nog wel 2-1 werd door Tjeerd Korf was de marge een minuut later alweer twee. Er wilde verder niets lukken in sporthal Zwaag.

In de tweede helft werd het al heel snel ook 4-1 en daarmee had Zwaag de wedstrijd wel in de knip. Zeker toen het een paar minuten later ook 5-1 werd was de uitzicht op een eventueel resultaat wel zichtbaar verdwenen bij de ploeg van Herman Spel. De gastheer speelde zakelijk de wedstrijd uit en had zeker ook meer doelpunten kunnen maken.

Uitwedstrijd: Texel’94
Johan Loosman maakte nog wel de 5-2 voor de statistieken en daarna probeerde De Kof het nog met spelende keeper, maar in de absolute slotseconden van de wedstrijd zette Zwaag de eindstand op 6-2. Een totale off-day helaas en verdiende overwinning voor ZVV Zwaag. Deze week speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 weer een uitwedstrijd tegen hoogvlieger Texel’94. De wedstrijd aanstaande vrijdag begint om 20:40 uur.