Sterk Bakkerij de Kof 1 krijgt te weinig met gelijkspel

19 februari 2024 10:00

Hendrik Brands

Het is de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 afgelopen vrijdagavond niet gelukt te winnen van HZV/Het Vennewater uit Heiloo. In Sporthal de Schelp bleef de teller steken bij een 2-2 eindstand.

Dat mag gerust een wonder genoemd worden. Niet dat Bakkerij de Kof 1 de gehele wedstrijd veruit de bovenliggende partij was of dat Vennewater geen recht had op een overwinning. Maar gezien het spelbeeld en kansenverhouding in de tweede helft mochten de Urkers toch meer recht hebben op een overwinning. Dit recht werd ontnomen door paal & lat, maar ook door ongelukkige momenten aan Urker zijde, welke ook in de slotfase nadelige beslissingen door het arbitrale duo te verwerken kreeg.

Strijd
Het publiek was zeker in de 2e helft de grote winnaar van dit interessante schouwspel. Na een stroeve eerste helft (0-0) ontvlamde de wedstrijd pas echt in het tweede bedrijf. De jonge talenten van Het Vennewater, wie de afgelopen seizoenen gestaag aan de weg timmeren, lieten ook in De Schelp bij vlagen hun kwaliteiten zien.

De Kof 1 had hun handen vol aan de zaalvoetballers uit Heiloo en mochten in eerste instantie keeper Marinus Bakker danken dat het nog 0-0 bleef. Hij hield Bakkerij de Kof 1 op de been met enkele fraaie reddingen.

Maar halverwege de wedstrijd kantelde toch meer de krachtsverhoudingen en konden de Urkers wat meer van zich afbijten. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong door Johan Loosman. Meteen erna volgde al het antwoord van Vennewater, wat zich ook in de wedstrijd vastbeed (1-1)

Overwinning
Halverwege de 2e helft was daar toch weer de voorsprong voor De Kof 1, wat via Riekelt Snoek het krachtsverschil liet uitbetalen (2-1). Een overwinning leek in de maak voor de Urkers, het kreeg in de slotminuten, toen Vennewater met een vliegende keeper ging spelen, zelfs kans op kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar paal en lat voorkwamen de veilige voorsprong voor de Bakkerij de Kof 1.

Waar de Urkers hun ene kans onbenut lieten, was het Vennewater wie in een hecktische slotfase wel wist te scoren. Het zorgde bij de bezoekers voor dolle vreugde toen de 2-2 viel.

Een hard gelach voor de Urkers, wat zichzelf twee punten door de neus geboord zag worden, ook vanwege de nodige kansen, welke in de slotfase door pech net verkeerd vielen. Voor Vennewater zal een gelijkspel ook als verdiend voelen. De bezoekers uit Heiloo verkochten hun huid duur, kregen ook de nodige kansen en zijn met dit gelijke spel nog altijd ongeslagen in 2024.

De volgende wedstrijd speelt De Kof 1 op vrijdagavond 1 Maart. Als de Urkers op bezoek gaan bij ZVV Zwaag.