ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 pakt op de valreep de volle buit

10 februari 2024 9:15

KNVB Commissie

Afgelopen vrijdag gingen de Urkers op bezoek in Heerhugowaard tegen de reserves van FC Marléne. Het werd een boeiende wedstrijd waarin het kwartje nu een keer de kant op viel van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1.

Sterke eerste helft
De selectie van Herman Spel begon sterk aan de wedstrijd, maar kreeg toch weer de deksel op de neus in de beginfase. Via een afstandsschot kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Ondanks de achterstand pakte De Kof het goed op en paar minuten voor rust was daar dan de gelijkmaker van Tjeerd Korf. Een minuut later was daar zelfs de voorsprong via een afstandsschot van Jelbert Loosman: 1-2.

Over de streep
Ook de tweede helft bleef De Kof goed spelen en via een schitterend doelpunt in de kruising scoorde Tjeerd Korf zijn tweede doelpunt van de avond. De Urkers leken op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar. Binnen één minuut was de volledige voorsprong weg. De Heerhugowaarders profiteerden van de Urker fouten en trokken de stand weer gelijk.

De selectie van Herman Spel was duidelijk van slag en Marléne wist zelfs op voorsprong te komen via een snelle uitbraak: 4-3. Ondanks de tegenslag wist De Kof zich te herpakken en weer de gelijkmaker te forceren via wederom Jelbert Loosman.

In de laatste minuten ging Marléne 2 vol voor de winst en wisselde het de keeper in voor een veldspeler. De volle buit ging echter mee naar Urk, want nadat Jelbert Loosman de bal wist te veroveren legde hij deze vanaf eigen helft in het doel. Dit was ook meteen het laatste wapenfeiten en daarmee kunnen er drie waardevolle punten worden bijgeschreven.

Aankomende vrijdag
Komende vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger HZV/Het Vennewater. De wedstrijd in sporthal ‘de Schelp’ begint om 21:00.