Datum

4 september 2020 19:30

Accommodatie

Onbekend

Waar De Kof vorig seizoen nog tot de laatste 16 kwam in het landelijke bekertoernooi, zit het dit seizoen er na één wedstrijd alweer op. Hoofdklasser Nieuweboer Architecten uit Wervershoof bleek veel gretiger en maakte dankbaar gebruik van de verdedigingsfouten en het balverlies van de Urkers.

Snelle achterstand

In een redelijk gevulde sporthal ‘de Dars’ begon Nieuweboer gretig aan de wedstrijd. Na een waarschuwingsschot ging de tweede kans er wel. Een minuut later stonden de Urkers zelfs op een 2-0 achterstand. En op dat moment was dat zeker niet onterecht. De ploeg uit Wervershoof toonde veel meer inzet en zaten er zeker in de beginfase bovenop.

Na de vroege achterstand nam De Kof het initiatief over en brak er een sterke fase aan waarin de Urkers de achterstand volledig omdraaiden. Na de aansluitingstreffer van Albert Hendrik Romkes zorgde de dubbelslag van Jelbert Loosman er voor dat De Kof op een 2-3 voorsprong kwam. Vlak voor rust, in de laatste minuut verzuimde De Kof via een mooie vrije trap de score uit te breiden en in de tegenstoot werd de gelijkmaker binnengekopt.

Achter de feiten aan

In de tweede helft liep De Kof steeds achter de feiten aan. Het kwam steeds op achterstand en steeds als de gelijkmaker werd gescoord kreeg het door verdedigingsfouten en balverlies steeds de deksel op de neus. Bij 6-5 werd de extra veldspeler ingebracht en dat bracht zeker kansen op de gelijkmaker. Bij de tweede paal werd twee keer een 100% kans gemist.

Balverlies betekende dat Nieuweboer de wedstrijd in het slot gooide. Vanaf afstand werd de bal twee keer in het lege doel geschoten. De 8-6 van Kees de Boer was voor de statistieken. Daarmee eindigde het bekertoernooi in mineur en is er zo vlak voor de competitiestart nog veel om over na te denken.

Competitie start aanstaande vrijdag

Een valse start aan het nieuwe seizoen dus. Aanstaande vrijdag 11 september begint Bakkerij de Kof met een thuiswedstrijd in de Eerste Divisie A tegen HZV/Het Vennewater. Het zal dan zeker uit een ander vaatje moeten tappen. Wedstrijd in de sporthal ‘de Schelp’ begint om 21:15 uur.