Datum

25 september 2020 21:30

Accommodatie

Onbekend

Een overwinning in een uitduel was jarenlang voor De Kof 1 op Eerste divisie-niveau een lastige klus, maar waarempel het seizoen 2020/2021 is nauwelijks onderweg of uitduel nummer twee is ook in winst omgezet: De Urkers wonnen met 0-2 bij IFC Zwolle.

Brilstand

Waar vorige week Oranje Nassau Roden nog werd verslagen (4-5) was daar afgelopen vrijdag ook de overwinning in het prachtige Landstede Sportcentrum.

Het was een wedstrijd welke lange tijd gelijk opging, met enkele kansjes over en weer, zonder dat er veel gebeurde in de eerste helft. Dat er na 20 minuten zaalvoetbal nog 0-0 op het scorebord stond, was opvallend, maar gezien het wedstrijdbeeld verklaarbaar. Echt grote kansen werden er nauwelijks creëert. Het was dan Zwolle wat in de eerste 35 minuten meer aanspraak maakte op een treffer dan ZVV Urk.

Met twee pogingen op de lat van Gillian Justiana was Zwolle nog het dichtst bij een treffer, maar de oud-prof van Pec Zwolle, Helmond Sport en later nog IJselmeervogels had pech in zijn afronding.

Overwinning

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer tot leven en kreeg Zwolle zoals eerder geschreven nog de grootste kansen. Terwijl de Urkers in het slot van de tweede helft ook meer van zich lieten spreken. In de 35e minuut was het dan eindelijk raak. Het waren de Urkers wie de 0-1 scoorden en daardoor min of meer de wedstrijd naar haar toe trekte. Via Albert Hendrik Romkes kwam De Kof 1 op voorsprong, welke door Kees de Boer werd verdubbeld, nadat Zwolle met een vliegende keeper het tij probeerde te keren. Het schot van Kees vloog met ferme in het verlaten lege doel van de Zwollenaren: 0-2.

Derde plek

De Urker treffers zorgden voor grote opluchting en gelatenheid aan Urker zijde. Met een op-één-volgende overwinning doet ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 goede zaken in competitie-verband. Het bezet nu een derde plek achter HZV/Het Vennewater en ONR. Met drie gespeelde wedstrijden zijn nog lang niet alle kaarten geschud, maar het ziet er naar uit dat het bovenin weer bijzonder spannend zal worden, zonder één uitgesproken titelfavoriet.

Opvallend deze speelronde was toch wel de 2-10 nederlaag van PKC'83 tegen Futsal ONR en de 5-2 nederlaag van titelkandidaat MSV Zeemacht bij Futsal Winsum, eerder deze week werden de zaalvoetballers uit Den Helder ook vroegtijdig uitgeschakeld in de KNVB-beker.