Ruime en leerzame oefennederlaag in Volendam

24 augustus 2019 12:00

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof verloren vrijdagavond ruim van ZVV Volendam. Ondanks de 9-1 uitslag was het wel weer een leerzame oefenwedstrijd, waarin De Kof vooral in de eerste helft zeker niet onder deed voor de Eredivisionist.

Sterke eerste helft
Een pittige wedstrijd voor de Urkers en dat is natuurlijk logisch wanneer je speelt tegen een team dat een niveau hoger speelt. De Kof begon heel goed, was fel en zette goed druk op Volendam en kreeg daardoor flinke kansen om de score te openen. Klaas Jelle Romkes kreeg, via twee balveroveringen, kansen om te scoren. Deze doelpogingen van afstand gingen echter over het doel van Volendam. De Eredivisionist had het in de beginfase moeilijk, kon er niet doorheen komen en ook dus geen kansen creëren. De grootste kans van de eerste helft was ook voor Klaas Jelle Romkes, hij ontfutselde de bal bij de laatste man, maar alleen op de keeper ging ook deze bal er niet in.

Een minuut later was het alsnog raak, een afstandsschot van Willem Snoek werd door een verdediger aangeraakt en daardoor kwam De Kof verdiend op voorsprong. Toch kreeg De Kof een flinke domper te verwerken met de gelijkmaker, die vrijwel uit het niets viel. Ook de 2-1 viel eigenlijk onverwachts, waarbij de spits van Volendam te makkelijk kon wegdraaien en afronden. Het was typisch voor het spelbeeld, Urk kreeg meer kansen, maar wist ze niet te verzilveren terwijl Volendam dodelijk effectief was. En dat werd in de slotfase maar weer eens benadrukt. Kees de Boer schoot van afstand op de paal en een minuut later, na balverlies op eigen helft, waren het weer de Volendammers die hun marge naar twee schoten; 3-1.

Zwakke tweede helft
ZVV Urk/Bakkerij de Kof begon aanvankelijk ook sterk aan de tweede helft, Albert Hendrik Romkes kreeg een grote kans om de aansluitingstreffer te maken maar zijn schot ging voorlangs. Daarna konden de Urkers via een counter toeslaan, maar een zwak ingeschoten doelpoging betekende in de tegenstoot de 4-1. In de éénendertigste minuut viel de 5-1 en toen was het verzet wel gebroken van De Kof en dat was best jammer voor de wedstrijd. De resterende minuten werd het veel te chaotisch en werd er vooral veel balverlies geleden, iets waar Volendam dankbaar gebruik van maakte en hun voorsprong steeds meer kon uitbreiden. Uiteindelijk bleef het bij 9-1.

Laatste oefenwedstrijd tegen Futsal Frisia
Uiteindelijk dus nog een ruime nederlaag voor De Kof, iets wat gezien de eerste helft er zeker niet naar uit zag. Ondanks de ruime nederlaag zaten er ook in deze wedstrijd weer leerzame punten tussen. Aankomende woensdag 28 augustus speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof in Leeuwarden hun laatste oefenwedstrijd tegen Topklasser Futsal Frisia. Vrijdag 6 september staat de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In sporthal ‘De Schelp’ komt dan IFC Zwolle op bezoek. Inzet is dan een plek bij de laatste 32 van het bekertoernooi.