ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 wint hele belangrijke wedstrijd van Drs. Vijfje

16 maart 2024 10:15

KNVB Commissie

De Urker zaalvoetballers van De Kof hebben zichzelf een enorme dienst bewezen door de volle buit te pakken tegen de studenten van Drs. Vijfje. In een ware ‘zespunten’ wedstrijd werden de punten op Urk gehouden en zet het een concurrent op ruime afstand.

Grote belangen
Vooraf waren de belangen groot bij beide teams en vooral bij de gasten uit Groningen. Zij moesten immers winnen om weer aansluiting te vinden bij de ‘veilige’ plekken van de Eerste Divisie. Ook voor de selectie van Herman Spel waren de belangen dus groot en was winst noodzakelijk.

De wedstrijd begon wat afwachtend met hier en daar wat speldenprikjes over en weer. In de veertiende minuut, via een tegenstoot, wisten de studenten op voorsprong te komen. Ondanks een matige eerste helft van de Urkers wist het wel vlak voor rust op gelijke hoogte te komen via een prima doelpunt van Jacob Regnerus: 1-1.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd wat meer. Na goed doorzetten van Riekelt Snoek wist Jonathan Kater van dichtbij de voorsprong binnen te schieten, waardoor de gasten gedwongen waren meer initiatief te nemen. Daardoor kwamen er ook meer kansen voor de Urkers maar ondanks een paar goede mogelijkheden bleef de marge één doelpunt.

Vlak voor tijd nam Drs. Vijfje nog meer risico door de keeper in te wisselen voor een veldspeler. Het pakte voor De Kof goed uit, want Albert Hendrik Romkes wist twee keer vanaf eigen helft in het lege doel te scoren waardoor er drie hele belangrijke punten konden worden bijgeschreven. Na afloop was de opluchting dan ook erg groot.

Volgende tegenstander: MSV Zeemacht
Komende twee weken is ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 vrij. Op 5 april reist het af naar Den Helder voor de volgende competitiewedstrijd tegen MSV Zeemacht.