Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 kent ongelukkige avond

20 januari 2024 15:30

Een teleurstellende avond, waarin weinig de goede kant opviel voor de Kof 1 en de situaties op het veld niet meewerkten, zorgden voor een pijnlijke nederlaag tegen Futsal Winsum (1-3)

Ondanks de goede intenties en alle bedoelingen, kwam het er afgelopen vrijdagavond niet uit voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Het veldspel was aan beide kanten behoorlijk rommelig, maar dit resulteerde wel in een levendige open wedstrijd, waarin beide teams de nodige mogelijkheden wisten te creëren. Het was te danken aan Urk-doelman Marinus Bakker en Winsum-keeper Reinder de Haan dat er niet gescoord werd in de eerste helft.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Bij vlagen was Winsum de bovenliggende partij, maar gaandeweg de wedstrijd trok Bakkerij de Kof 1 de wedstrijd naar zich toe. De Urkers kregen enkele goede kansen op een treffer, maar het vizier stond helaas niet altijd op scherp of was het de bal wie net verkeerd viel. Ook Winsum stichtte gevaar, maar het was wachten op de voorsprong voor de Urkers.

Maar de treffer viel juist aan de andere kant. In de tweede helft liep het aantal overtredingen al rap op voor de Urkers, wat in de 36e minuut al op vijf overtredingen stond, met nog een 0-0 tussenstand.

Een overtreding + gele kaart voor Riekelt Snoek resulteerde in een tien-meter trap voor Winsum. Via Soeratmin Venema, wie koelbloedig raak schoot, kwam Winsum op een 0-1 voorsprong.

Maar in de daaropvolgende aanval trokken de Urkers alweer de stand gelijk door Riekelt Snoek, wie als spelende keeper in minuut 38 de 1-1 op het scorebord bracht. Helaas stond De Kof 1 nog altijd op vijf overtredingen, waardoor twee overtredingen in de slotfase direct bestraft werden met een tien-meter trap. Hier in faalde dezelfde Venema tot tweemaal toe niet en kon hij Winsum in extremis nog een 1-3 overwinning schenken.

Een hard gelach voor de Urkers, wie opnieuw een thuiswedstrijd tegen een concurrent verloren zien gaan. In plaats van tien punten, is het verschil met Winsum nog maar vier punten geworden, waarmee de ploeg van coach Marc Kruger hun laatste strohalm qua kansen op rechtstreekse handhaving heeft gepakt.

Omdat Drs. Vijfje vrijdagavond ook won van Futsal Emmeloord (13-4) vinden zij samen met Winsum weer enigszins de aansluiting met de middenmoot. Voor Bakkerij de Kof 1 veranderd er niet zo heel veel. Het gat met nummer 7 Vios'79 is slechts 1 punt, waardoor het middenin/onderin nog ongemeen spannend blijft.

Over twee weken speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 opnieuw een thuiswedstrijd (PKC'83) Een week later wordt er afgereisd naar Heerhugowaard voor de ontmoeting met FC Marlène 2.