Facebook Toestaan Niet toestaan

ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 boekt belangrijke thuisoverwinning

4 december 2023 10:45

Hendrik Brands

Afgelopen vrijdag waren de Urker zaalvoetballers de gastheren van VIOS’79 uit Warmenhuizen. De als zesde geklasseerde Noord-Hollanders kwamen vol vertrouwen naar 'De Bult', want er was al vijf wedstrijden op rij niet verloren. In tegenstelling tot de Urkers die al drie wedstrijden op rij zonder overwinning waren.

Zwakke eerste helft
Na een aftastend begin was het Miles Vork die de bezoekers na zes minuten verdiend op voorsprong schoot. Minutenlang waren de Urkers onmachtig en kwam het tot weinig kansen, totdat daar Jelbert Loosman uit een corner was die de gelijkmaker kon noteren. Lang hielden deze twee gelijkwaardige teams elkaar in evenwicht. Op een prachtig moment vlak voor rust wist Riekelt Snoek een individuele actie te bekronen met een keihard schot van afstand, waardoor de kleedkamer kon worden opgezocht met een minimale voorsprong: 2-1.

Sterke tweede helft
Na de theepauze waren de Urker zaalvoetballers duidelijk scherp uit de kleedkamer gekomen. Het grote gevaar aan VIOS-zijde, Kai Botman, kon aan banden worden gelegd en de Urkers kregen meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in mooie 3-1 van Johan Loosman, op aangeven van Chawfung Cheung.

Daarna werd bij de bezoekers de keeper ingewisseld voor een extra veldspeler. Hiervan wist Jelbert Loosman, van eigen heflt, optimaal van te profiteren: 4-1. Even later bediende Jelbert ook Willem Snoek, die de 5-1 kon noteren en de wedstrijd definitief in het slot gooide. Vlak voor tijd kon Riekelt Snoek nog zijn tweede van de avond maken en vlak voor het einde bepaalde VIOS uit een vrije trap de eindstand op 6-2. Het is het vermelden waard dat de 17-jarige doelman Dani van der Heijden deze avond mocht invallen en zo zijn officiële debuut mocht maken voor De Kof 1.