ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 komt net tekort voor comeback

25 oktober 2023 13:30

Hendrik Brands

In eigen huis liepen de zaalvoetballers van Urk/Bakkerij de Kof weer tegen een nieuwe nederlaag aan. Ditmaal was Texel'94 met 3-4 te sterk.

Openingsfase
In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Texel'94 schuwde niet de aanval, met schoten van afstand, maar ook De Kof 1 liet haar tanden zien en nam het doel van keeper Alexander Smit regelmatig onder vuur. De keeper is recentelijk nog opgeroepen voor het Nederlands team en liet in Sporthal de Schelp nog maar weer eens zien dat dit niet onterecht is.

Waar beide ploegen elkaar in evenwicht hielden, was het toch Texel wat in de eerste helft tweemaal wist te scoren. Via Yorgo Helleman ('6) en de sterke spits Pieter Jan Eelman ('17) gingen de eilandbewoners met een 0-2 voorsprong de rust in. Dat Kees de Boer, wie voor het eerst meedeed dit seizoen, bij een 0-1 achterstand nog een inzet van de lijn gehaald zag worden door Jesper Arkenbout, zorgde voor een wrange nasmaak bij de Urkers wie ondanks de achterstand niet kansloos waren.

Ruime achterstand
Waar tegen ZVV Zwaag de Urkers nog bijzonder effectief waren, was het tegen Texel toch weer een stuk lastiger om te scoren te komen. Helemaal toen Texel direct na rust via Arjan Bakker en een eigen doelpunt aan Urker zijde op een 0-4 voorsprong kwam. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld, maar niets was minder waar.

Comeback
In de laatste minuten van de wedstrijd speelt Bakkerij de Kof 1 alles of niets door met Riekelt Snoek als vliegende keeper te gaan fungeren. Dezelfde Snoek zorgde meteen voor de 1-4 aansluitingstreffer, waarna Kees de Boer en Willem Snoek de 2-4 en 3-4 wisten te scoren.

Er was dan nog voldoende tijd (circa 1:30) op de klok om nog de gelijkmaker te produceren. Maar helaas was keeper Alexander Smit en de Texelse verdediging niet meer te passeren voor een gelijkmaker. Een zure slotminuut, want Texel had geen antwoord op de power-play van De Kof 1, wat hierdoor alsnog met lege handen komt te staan.

Vrijdag
Nog altijd staan de Urkers in de middenmoot van de Eerste divisie. Met zeven punten uit zes wedstrijden staat De Kof 1 zesde. Komende vrijdagavond gaat Bakkerij de Kof 1 richting Groningen voor het treffen met Drs. Vijfje. Deze ploeg staan èèn-na-laatste met drie punten uit vijf wedstrijden, alleen Zeemacht doet het slechter met drie punten uit zes wedstrijden.