Sterk ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 behaalt tweede overwinning

14 oktober 2023 14:45

Hendrik Brands

Afgelopen vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hun tweede overwinning op rij behaald. In Sporthal de Schelp waren de Urkers met 8-3 te sterk voor ZVV Zwaag.

Sterke openingsfase
Door een sterke openingsfase aan Urker zijde, waarin de kansen meteen verzilverd werden in een treffer, kwamen de Urkers binnen 10 minuten spelen op een 3-0 voorsprong. Het waren Jacob Regnerus, Jelbert Loosman en Willem Snoek wie De Kof 1 een droomstart bezorgden en de wedstrijd vanaf dat moment al in veilige haven wisten te brengen.

Waar de Urkers aan het begin van het seizoen, ook in thuiswedstrijden, nog wel eens moeite hadden om de kansen te verzilveren, was daar afgelopen vrijdag geen sprake van. Na een vroege 3-0 voorsprong, werd het nog voor het rustsignaal via Johan Loosman en een eigen doelpunt van Zwaag, ingegeven door de sterk spelende Jonathan Kater ook nog eens 5-0. Uiteindelijk wist Zwaag via Oscar van Beek 30 seconden voor rust nog een tegentreffer te produceren (5-1).

Overwinning
Na rust wist Jonathan Kater wederom te scoren (6-1) waardoor de hoop op een remontada wel was opgegeven bij de bezoekers. Uiteindelijk wist Zwaag in de tweede helft nog tweemaal te scoren via opnieuw Oscar van Beek en Stan Prins, tussendoor wist Willem Snoek nogmaals te scoren (de 7-2) waarna Johan Loosman een puike wedstrijd beloonde met zijn tweede treffer (8-3).

Een ijzersterke overwinning van De Kof 1, wat zich hierdoor nestelt in de subtop van de Eerste divisie. Na 5 wedstrijden hebben de Urkers 7 punten weten te behalen. Dit levert voorlopig een gedeelde 4e plek op (doelsaldo 5e) maar let wel, de ploegen onder Urk hebben nog 1 of 2 wedstrijden tegoed.

Texel
Komende vrijdagavond speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het sterke Texel'94. Houdt de site/social media in de gaten voor verdere informatie/Voorbeschouwing op deze wedstrijd.