ZVV Urk/Bakkerij de Kof pakt drie punten in Amsterdam

7 juni 2022 9:15

Hendrik Brands

In sporthal ‘Aristos’ in Amsterdam werd vrijdagavond 21:30 uur afgetrapt voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander OS Lusitanos staat op de negende plaats in de Eerste Divisie A en speelt dus eigenlijk alleen nog maar om de sportieve eer. Voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof zit er nog wel een vierde plaats in, maar heeft dit niet meer volledig in eigen hand.

Moeilijke eerste helft
De laatste twee wedstrijden winnen maakt de kans in ieder geval wel veel groter. De Amsterdammers zette vanaf het eerste fluitsignaal de Urkers onder druk, wie daar in eerste instantie niet veel raad mee wisten. Kees de Boer was in de beginfase op dreef en opende de score: 0-1.

Nog geen minuut later was het Soulaiman Ahabbad die gelijkmaker binnen frommelde bij de tweede paal. Het antwoord van De Kof kwam ook in dezelfde minuut toen Kees de Boer balverlies keihard afstrafte.

Daarna kregen de Urkers het moeilijk en was het vooral aan doelman Marinus Bakker te danken dat er bij rust met een voorsprong naar de kleedkamer werd gegaan. Zeker vier tot vijf 100% procent kansen werden door Marinus gepareerd.

Betere tweede helft
In de tweede helft hadden de Urkers het beter voor elkaar, ondanks een blessure bij Kees de Boer. Binnen vijf minuten stond het 1-4 voor Bakkerij de Kof door treffers van Willem Snoek en een schitterende knal van Albert Hendrik Romkes.

Na tien minuten in de tweede helft stond Lusitanos al op vijf overtredingen en kreeg De Kof uiteindelijk drie tien-meter trappen. Ze gingen er allemaal niet in, waardoor het nog een beetje een wedstrijd bleef.

Alleen in de laatste fase kreeg Lusitanos nog wat kansen, maar wederom stond Marinus Bakker zijn mannetje en daarmee ook de volle buit werd gepakt in Amsterdam.

Laatste competitiewedstrijd
Aanstaande vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Aftrap van de thuiswedstrijd is vroeger dan normaal, om 20:30 uur zal er worden afgetrapt in sporthal ‘de Schelp’.