ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 verliest van VNS United

11 april 2022 8:45

Er had meer ingezeten dan de 5-1 nederlaag afgelopen vrijdag in Amsterdam. In een eerste helft waarin het meerdere kansen niet kon omzetten in doelpunten ging VNS met 1-0 aan de leiding. Na de 2-0 in de tweede helft lukte het niet met ‘spelende keeper’ om iets te forceren. De Amsterdammers profiteerden uiteindelijk van de ruimte: 5-1.

Kansen eerste helft
Er waren zeker mogelijkheden in de eerste helft, maar vaak was de eindpass niet goed genoeg waardoor de kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. Vijf minuten voor rust, uitgerekend vanuit een counter, sloeg VNS United toe. Daarna kreeg ook Riekelt Snoek nog een mooie kans, echter werd deze geblokt. Ruststand 1-0.

In de tweede helft kreeg Bakkerij de Kof na vijf minuten met de 2-0 een tweede domper te verwerken. Ook in deze tweede helft kreeg De Kof zeker hun mogelijkheden om tot kansen te komen maar wederom was de eindpass vaak niet goed genoeg. Al vroeg in de tweede helft probeerden de Urkers het via spelende keeper. Tot echte grote kansen kwam het echter niet.

Het veelvuldige balbezit kon niet worden omgezet in doelpunten en in de slotfase van de wedstrijd profiteerde VNS van het lege doel: 4-0. Kees de Boer maakte nog wel de eretreffer, maar het slotakkoord was voor VNS: 5-1.

Aankomende week is ZVV Urk/Bakkerij de Kof vrij, de week erop speelt het weer een thuiswedstrijd tegen LTC uit Assen.