ZVV Urk/Bakkerij de Kof pakt volle buit in Schagen

1 november 2021 9:30

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van Bakkerij de Kof hebben voor het eerst in de historie punten gepakt in Schagen. Het tot vrijdag ongeslagen Scagha’66 en tevens een favoriet van de titel, werd met 2-4 verslagen. Johan Loosman merkte zijn debuut op met een doelpunt en Klaas Jelle Romkes keerde terug bij de selectie.

In de wedstrijd knokken
Het leek een moeilijke avond te gaan worden voor de Urkers, al in de derde minuut van de wedstrijd profiteerde Scagha, met een ingestudeerde cornervariant, van onoplettendheid in de verdediging. Maar waar in de ‘Groeneweghal’ misschien werd gedacht aan weer een overwinning, rechte De Kof zijn rug en knokte het zich in de wedstrijd.

Met een veranderend spelbeeld tot gevolg, waar Scagha voornamelijk gevaarlijk waren met een afstandsschoten scoorde Kees de Boer de belangrijke gelijkmaker. En op een cruciaal moment, twintig seconden voor tijd, luisterde Johan Loosman zijn debuut bij De Kof en Eerste Divisie op met een doelpunt. Een schot van Jan Kramer, die half gekeerd werd, kon worden binnengelopen bij de tweede paal.

Dompers voor Scagha
Waar De Kof in de eerste helft een beroerde start beleefde, daar gold dat in de tweede helft voor de gastheer uit Schagen. Na de 1-3 van Kees de Boer, viel ook talisman Tom Hofkamp nog eens uit met een blessure. Toen Robin Schouwvlieger de aansluitingstreffer maakte, ongeveer tien minuten voor tijd, leek er een spannende slotfase aan te komen.

Totdat Jeroen Pater zijn tweede gele kaart zag. De overtal-situatie werd volledig uitgebuit door Albert Hendrik Romkes, die bij de tweede paal kon binnenlopen. In de slotfase probeerde Scagha het nog met ‘powerplay’ en op een kleine chaotische situatie na, kwam de overwinning van Bakkerij de Kof niet meer in gevaar.

Volgende week thuiswedstrijd
Voor het eerst werden er punten gepakt in Schagen door de Urkers, die een wisselvallig seizoen draaien met twee overwinningen en twee nederlagen. Volgende week wacht een derby met een thuiswedstrijd tegen IFC Zwolle.