#ZAZ19: Visgroothandel de Jong overtuigend naar finalepoule

6 juni 2019 13:00

Het tweede team heeft zich gemeld voor de finalepoule van het Zomeravond Zaalvoetbal. Visgroothandel de Jong deed dat op een overtuigende manier. Buriram United pakte zijn laatste kans door in de laatste minuut te winnen van Alania Vladikavkaz.

Buriram United door comeback nog steeds in de race
In een, voor het publiek, mooie wedstrijd heeft Buriram United zijn laatste strohalm gegrepen. Bij rust zag het er met een 0-2 voorsprong allemaal nog goed uit voor Alania Vladikavkaz. Ook ruim vier minuten voor tijd had het nog een 1-2 voorsprong, maar wist deze toch niet vast te houden. In de allerlaatste minuut pakte Buriram United toch de volle winst, wat betekend dat er volgende week tijdens de laatste kwalificatieronde pas de definitieve beslissingen gaan vallen. Timmerbedrijf Vlot speelt tegen Alania Vladikavkaz en Buriram United neemt het op tegen de Bubbelz.

An de Raand pakte een belangrijke en zwaarbevochten 3-4 overwinning op Schildersbedrijf Klaas de Klad die daarmee op de laatste plaats komen te staan en moeten hopen dat of An de Raand of Fluminense, dat met 5-4 won van de Bubbelz, ruim gaan verliezen in de laatste speelronde anders wordt het de hekkensluiter van Poule A. En juist deze beide teams spelen tegen elkaar in de laatste speelronde van de kwalificatie.

Visgroothandel de Jong kent weinig moeite met concurrent
Globecomm en Visgroothandel de Jong moesten in een onderling duel uitmaken wie als tweede de finalepoule ging halen in Kwalificatiepoule B. Al in de eerste minuut opende De Jong de score en deze tik kwam Globecomm niet meer te boven en werd het uiteindelijk overtuigend met 1-7 aan de kant gezet. Visgroothandel de Jong plaatst zich hiermee voor de finalepoule, waar het minimaal nog een keer gaat spelen tegen Jacob Schilderwerken, de laatste tegenstander in deze kwalificatiepoule.

Voor de plaatsing van de tweede ranking poule gaat het tussen drie teams, waarvan er twee tegen elkaar spelen in de laatste kwalificatiewedstrijd. Beth van Trui en Karikoerie Boys, beide teams wonnen deze speelronde hun wedstrijden. Beth van Trui boekte een mooie 4-0 overwinning op Hartman Marine en Karikoerie Boys beslechte met 2-3 het lot van Bolocoins.nl, zij worden laatste in de kwalificatiepoule en zal volgende week weten tegen wie het een best-of-three serie gaat spelen.