Facebook Toestaan Niet toestaan

#ZAZ19: Timmerbedrijf Vlot slaat eerste slag

29 mei 2019 23:45

Klaas Jelle Romkes

De laatste speelronde van de kwalificatiepoules is alweer in zicht en het eerste team heeft zich geplaatst voor de finalepoule. Een verrassing kun je dat absoluut niet noemen, want Jacob Schilderwerken is het meest scorende team in de Zomeravond zaalvoetbalcompetitie.

Timmerbedrijf slaat de eerste slag en zet belangrijke stap
De eerste echte kraker op papier was die tussen Timmerbedrijf Vlot en Buriram United, beide teams waren nog zonder puntverlies. Door een blessure van een belangrijke speler begon Buriram United gehavend aan de wedstrijd, toch kwam het twee keer op voorsprong maar Timmerbedrijf Vlot kwam steeds goed terug en na de 3-2 had het de controle over de wedstrijd. Uiteindelijk won Vlot de wedstrijd met 5-2 en heeft aan één punt genoeg om zich definitief te plaatsen.

Alania Vladikavkaz pakte definitief de tweede plaats over met een overwinning op Fluminense, toch ging dat niet geheel overtuigend want met de rust stond ‘Flumi’ nog op een 1-2 voorsprong. Vrij snel in de tweede helft viel het de kant van Alania op en werd het uiteindelijk 8-2. Daarmee komen ze op de tweede plek te staan en is één overwinning genoeg om de finalepoule te halen. De wedstrijd tussen Bubbelz en Schildersbedrijf Klaas de Klad ging voor een plek in de tweede ranking poule, na een moeizame start aan de competitie met twee nederlagen heeft Bubbelz zijn draai gevonden. De 3-2 overwinning op ‘de Kladjes’ betekende de tweede overwinning op rij.

Jacob Schilderwerken plaatst zich voor finalepoule
Het zat er natuurlijk al aan te komen dat Jacob Schilderwerken zich zou plaatsen voor de finalepoule, het heeft zich, in de competitieopzet van ranking poules, altijd gekwalificeerd voor de belangrijkste ranking poule. Vorig seizoen werd eindelijk de hegemonie van vier ZAZ-titels op rij doorbroken, het werd uitgeschakeld in de halve finale. Toch bleek de tegenstander Globecomm zeker geen makkelijke opgave, vooraf had het team volop moed om te gaan stunten. En waarom niet? Vorig jaar werd er immers ook een gelijkspel uit het vuur gesleept. Toch kon het de aanvalsdrang van de schilders niet weerstaan, lang kon het in de wedstrijd blijven en hopen op een ware stunt maar Jacob Schilderwerken wist uiteindelijk wel met 3-0 te winnen. Globecomm is ondanks het verlies zeker nog niet kansloos om de finalepoule te halen.

De mooiste wedstrijd van deze speelronde was ongetwijfeld die tussen Visgroothandel de Jong en Beth van Trui. In een gelijk opgaande wedstrijd stond het met rust 1-1. Na de pauze kwam Beth van Trui op een 1-3 voorsprong, maar uit het niets maakte de Jong de aansluitingstreffer en was de spanning weer terug. Via een vrije trap werd de gelijkmaker gescoord, en de visverwerkers kwamen na een gele kaart via een overtalsituatie zelfs op voorsprong. Toch kon de overwinning niet over streep worden getrokken, want in de allerlaatste minuut scoorde de keeper via powerplay alsnog de 4-4. Hartman Marine dreigde laatste te gaan worden in Kwalificatiepoule B en daarom stond er tegen Bolocoins.nl een ware finale op het programma. Een wedstrijd is het absoluut niet geworden getuige de 9-2 overwinning van Hartman. Daarmee dragen ze het stokje van hekkensluiter over aan de tegenstander Bolocoins.nl.