Datum

5 april 2019 19:45

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 hebben afgelopen vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt tegen Futsal Roden. In Sporthal de Schelp won de selectie van coach Andries Pasterkamp met 5-2.

In de openingsfase was het balbezit voor de thuisploeg. Wat in de eerste tien minuten een aantal mogelijkheden had en via Wouter Kaptijn op een voorsprong had kunnen staan. Echter kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong, een van richting verandert schot liet Teun Snijder kansloos (0-1).

Voorsprong

Gaandeweg de eerste helft kwam De Kof 2 beter in haar spel. De nodige kansen werden er gecreëerd en dit resulteerde uiteindelijk in een 1-1 gelijkmaker, toen Riekelt Post bij de tweede paal doeltreffend kon afronden. Roden wilde met een voorsprong gaan rusten door de keeper mee te laten doen in haar aanval, echter kon Teun Snijder het spel snel hervatten met een uitworp op Riekelt Post, die vervolgens de keeper van Roden omzeilde en de bal in het lege doel schoof. Met een minimale voorsprong op zak gingen beide ploegen aan de thee (2-1).

Overwinning

Na rust begon de pijp bij de Drentenaren leeg te raken. De bezoekers wisten nog wel de gelijkmaker te scoren, maar verder dan dat kwamen ze niet. Na de gelijkmaker (2-2) scoorde Riekelt Post met een bekeken schuiver zijn derde treffer van de avond. Het verzet van de bezoekers was gebroken en de Urkers konden via Kevin van de Berg en Wouter Kaptijn uitlopen naar een 5-2 overwinning.

De ploeg van Andries Pasterkamp stijgt met deze overwinning naar de zevende plek, echter moeten de concurrenten haar wedstrijden nog inhalen.