Blauwborgje 16
9747AC
GRONINGEN
tel. 050-3638063

Na een 0-2 voorsprong, waarin De Kof 1 controle had over de wedstrijd, werd er in de tweede helft alsnog verloren van de studenten uit Groningen. Geheel onnodig. En mede door de andere uitslagen in de Eerste Divisie A kan het nog alle kanten op in de stand.

Voorsprong met rust
De studenten van Drs. Vijfje begonnen scherper dan de Urkers. Het leverde echter niet veel kansen op. En de ploeg van Herman Spel greep ineens de controle over de wedstrijd na een intrap van Albert Hendrik Romkes, die door Willem Snoek werd binnengetikt: 0-1.

Vanaf dat moment gingen de Urkers ook beter spelen en vier minuten later was het weer raak. Een mooi opgezette aanval werd door Johan Loosman aan Kees de Boer meegegeven, die vervolgens een prachtig lobje in huis had om de 0-2 aan te tekenen.

De Groningers wisten echter uit het niets de aansluiting te vinden. Een individuele actie ging hier aan vooraf, die werd vervolgens goed uitgespeeld en bij de tweede paal binnen geschoten. Het was tevens de ruststand, maar wel een startsein dat de Urkers de grip over de wedstrijd verloren.

Tegengoals op cruciale momenten
Vlak na rust was het meteen alweer gelijk na een intrap van Vijfje, die ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. Vanaf dat moment was Vijfje niet veel beter dan de Urkers, maar dwongen ze wel het meeste recht af op de drie punten. En die drie punten kwamen er ook voor de Groningers. Vier minuten voor tijd, op het moment dat juist daarvoor de lat nog werd geraakt door Jelbert Loosman.

Echter viel het doelpunt aan de andere kant en bleef de volle buit dus in Groningen. Ondanks nog wat klutsballen voor het doel van Vijfje werd er niet meer gescoord. Door de uitslagen ligt de middenmoot en onderkant van de Eerste Divisie A heel dicht bij elkaar. De top-3 heeft nog weinig laten liggen en loopt dus flink uit.

Op 17 november speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 pas de volgende wedstrijd. Koploper White Stones en nog steeds zonder puntverlies is dan de tegenstander.