EGMOND AAN ZEE
tel. 072-5062196

Afgelopen vrijdag waren de Urker zaalvoetballers te gast bij de koploper van de Eerste Divisie A in Egmond aan Zee. Hoofdtrainer Herman Spel moest maar liefst drie vaste waardes missen, in de personen van Johan Loosman, Willem Snoek en Jacob Regnerus.

Sterke eerste helft
Dat de Urker zaalvoetballers in topwedstrijden tegen hoog geklasseerde teams goed voor de dag kunnen komen is in het verleden wel vaker gebleken. Dat dit ook het geval zou zijn tegen White Stones had niemand verwacht gezien de personele problemen deze avond. De eerste helft stond de Urker defensie werkelijk als een huis en kon het zelf brutaal op een 0-1 voorsprong komen.

Dankzij een fout van de Urker doelman, die verder wel een hele sterke wedstrijd keepte, werd de stand toch echter al snel weer gelijk getrokken. In de omschakeling bleef Urk gevaarlijk en kon zelfs voor de rust nog op 1-2 komen.

Tweede bedrijf
Dat de gastheren na de rust nog een tandje bij zouden zetten was wel duidelijk. De trotse koploper zette nog voller druk en voerde aan de bal het tempo flink op. Twee momenten van miscommunicatie en de Urkers keken tegen een 3-2 achterstand aan. Het moraal aan Urker zijde was echter nog niet gebroken en het was een mirakel te noemen dat de gelijkmaker niet viel.

In de tussentijd had doelman Marinus Bakker een tien- meter trap gekeerd en diverse keren zijn ploeg goed in de wedstrijd gehouden. Via Riekelt Snoek werd in de eindfase nog geprobeerd om met spelende keeper de gelijkmaker te bewerkstelligen, dit leverde een dot van een kans op die niet werd benut, in de balverovering was het doel leeg en werd het 4-2 en even later zelfs nog 5-2. Vlak voor het eindsignaal konden de Urkers nog iets terug doen en werd de eindstand bepaald op 5-3.