Emmalaan 55
1791AT
DEN BURG
tel. 0222-313471

Een slap begin van de wedstrijd op Texel deed De Kof 1 uiteindelijk de das om. Al na een paar minuten stond het 2-0 voor de fysiek sterke thuisploeg. Niet veel later viel ook de 3-0, waardoor de Texelaars de meeste schade al hadden aangericht en uiteindelijk een ronde verder gaan in de landelijke beker.

Slap begin
Dat Texel ook voor het kampioenschap zal gaan spelen in de Eerste Divisie A is misschien wel logisch als degradant na drie jaar ervaring in de Eredivisie. Toch deed selectie van Herman Spel, na het slappe begin, in fasen niet onder voor Texel. Bij een 3-0 stand kregen de Urkers toch drie grote kansen om minimaal weer terug in de wedstrijd te komen. Maar ook de doelman van Texel bleek een ware sta-in-de-weg.

Vlak na rust besliste Texel de wedstrijd met een razendsnelle counter. De Urkers probeerden het wel en kwamen ook zeker tot goede kansen, maar ook in de tweede helft stond de Texelse doelman prima te keepen. Vijf minuten voor tijd was daar de 5-0 door weer een snelle uitbraak.

Eretreffer vlak voor tijd
Vlak voor tijd wist Albert Hendrik Romkes nog wel de verdiende eretreffer te maken waardoor de eindstand iets dragelijker werd: 5-1. Aanstaande vrijdag start de competitie in Groningen tegen één van de titelfavorieten PKC’83.