Staartweg 32
8321NB
URK
tel. 0527-682848

Na 18 seizoenen gespeeld te hebben in het eerste van ZVV Urk 1, heeft een volle Sporthal de Schelp afgelopen vrijdagavond afscheid genomen van een echte club-legende. De afgelopen week stond in het teken van de laatste wedstrijd van Jan Kramer. Maar liefst 20 seizoenen actief binnen ZVV Urk, waarvan dus 18 seizoenen in het eerste. Dat De Kof 1 met 9-7 won van Vennewater en daarmee eindigde op plek 5 in de Eerste divisie, was 'slechts' een bijzaak.

Afscheid
Het moest een mooi afscheid worden voor Jan Kramer, liefst in stijl met een ruime overwinning. Maar de ontmoeting met HZV/Het Vennewater had alles in zich van een knotsgek duel. Nadat Bakkerij de Kof 1 al na een tiental seconden op een vroege 1-0 voorsprong was gekomen via Kees de Boer, was het daarna verrassend genoeg Vennewater wat uitliep naar een ruime voorsprong.

Ruime achterstand
De bezoekers uit Heiloo waren slechts met één wissel afgereisd naar Sporthal de Schelp. Wel een selectie met talentvolle jonge spelers wie hun huid duur verkochten en aardig in de wedstrijd bleven. Alhoewel De Kof 1 het spel maakte en de nodige kansen afdwong in de eerste 30 minuten, was het juist Vennewater die in de counter telkens toesloeg en wist te scoren.

Tot frustratie van het thuispubliek kwam Vennewater na een 1-3 ruststand zelfs op een 2-6 voorsprong halverwege de tweede helft. In een alles-of-niets poging om met een vliegende keeper de eer nog te redden, mondde uit in een historische avond. Zoals wel eerder dit seizoen bleef Bakkerij de Kof 1 het hoofd koel houden, ook na een ruime(re) achterstand, iets wat afgelopen vrijdagavond zeker heeft geholpen bij deze spectaculaire comeback.

Comeback
Met de spelende keeper werd binnen vijf minuten een 2-6 achterstand omgebogen naar een 9-7 voorsprong. Het publiek is Sporthal de Schelp kon gelukkig het gemor weer omwisselen voor een absolute feestvreugde, want als kers op de taart was daar nog de publiekswissel één minuut voor tijd.

Na vele seizoenen van trouwe dienst werd afscheid genomen van Jan Kramer en hij werd daarbij in het zonnetje gezet met vele cadeaus en bloemen. Vanuit Eindhoven werd zelfs een prachtig spandoek gemaakt door mede PSV-supporters voor Jan Kramer, wie overladen werd met applaus vanaf de tribune.

Erelijst
Met een prachtige erelijst, waarin onder meer 3 kampioenschappen in de Topklasse 2 disctrictsbekers en éénmaal het Open Fries Kampioenschap op pronken, mag gerust gesproken worden over een succesvolle carriére. In 2007 en 2015 was Jan Kramer ook lid van ZVV Urk, wat toentertrijd werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Stapje terug
Dat Urk/Bakkerij de Kof 1 na een ruime achterstand nog winnend weet af te sluiten moest zo zijn en gaf deze avond uiteindelijk wel extra glans. Maar eigelijk deed de uitslag er niet meer toe, belangrijker was het afscheid van een geweldige zaalvoetballer, wie zich vele seizoenen heeft ingezet voor het eerste team. In de kleedkamer beloofde Jan Kramer dat men nog niet van hem af was. Als supporter zal hij zeker alle wedstrijden komen kijken en op vrijwillige basis mogen De Kof 2 en Kof 3 hem ook zeker bellen.

Terugkeer?
Toch zijn wij er wel van overtuigd dat volgend seizoen Herman Spel vast wel een keer zal vragen: Is Jan Kramer beschikbaar? En bij blessures en schorsingen zullen we niet raar opkijken als Kramer bij een wedstrijd van De Kof 1 toch weer van de partij is, maar dit is tekenend voor de persoon Jan Kramer, we konden altijd op hem vertrouwen. Ook al was hij geen man van de voorgrond, maar een stille harde werker, wie zijn voeten wel liet spreken en zeker zijn sporen heeft verdiend in het Urker zaalvoetbal.