Jan Aarjensz Prinsstraat 46
1785BC
DEN HELDER
tel. 0223-634486

Weer waren de Urkers dichtbij, maar weer wist Zeemacht de volle buit te pakken. In een fysieke wedstrijd was De Kof de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de ploeg uit Den Helder sloeg op de juiste momenten genadeloos toe.

Onnodige tegengoals
De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen, bij balverlies, de 1-0 al achter Jurie ten Napel lag, wie zijn debuut maakte bij De Kof. Door de rugblessure van Marinus Bakker en afwezigheid van Teun Snijder was dit een mooie kans voor de jonge Jurie. Ondanks de vroege achterstand namen de Urkers wel het initiatief wat vrijwel resulteerde in de gelijkmaker van Johan Loosman.

De Urkers zette in grote delen van de eerste helft de thuisploeg onder druk, iets waar Zeemacht veel moeite mee had. Toch kwam Zeemacht weer op voorsprong. Een makkelijk gegeven vrije trap werd op prachtig binnengeschoten; 2-1. Ondanks een aantal dreigende situaties voor het doel van Zeemacht, vielen er in het verloop van de eerste helft er geen doelpunten meer.

Grote kansen in tweede helft
Met alle goede bedoelingen ging De Kof de tweede helft in, maar kreeg desondanks wel een domper te verwerken met de 3-1 van Jordy Bos. Vlak na de tegentreffer maakte Riekelt Snoek meteen de 3-2, waardoor het weer een echte wedstrijd was. Die ontbrandde na een overtreding van Klaas Jelle Romkes, die er een counter probeerde uit te halen. Het resulteerde in een handgemeen door Adri Petronia en de scheidsrechter stuurde vervolgens beide spelers weg.

De 3-tegen-3 was een ideale kans voor De Kof om gelijk te maken en had ook grotendeels de bal, echter werd er niet meer gescoord. Ook niet in de resterende minuten van de wedstrijd. Ondanks grote kansen van onder andere Jan Kramer. Weer was De Kof dichtbij, maar weer kon Zeemacht niet op de pijnbank worden gelegd.