Datum

2 november 2018 20:30

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond op bezoek bij Leekster Eagles een 3-3 gelijkspel behaald. In een enerverende wedstrijd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en hielden qua eindstand elkaar in evenwicht.

Aanhaken of afhaken
Vooraf was de missie duidelijk voor de selectie van coach Herman Spel. Om de aansluiting met de (sub)top te behouden, mocht er niet verloren worden van nummer twee Leekster Eagles. Bij een overwinning zouden de Urkers zich weer nestelen in de top vijf en bovendien op gelijke hoogte komen met de zaalvoetballers uit Leek.

Goede start
Aan het begin van de wedstrijd liet De Kof 1 meteen zich zien en nam direct het initiatief. De kansen waren voor de Urkers en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Nadat een bal van Kees de Boer nog van de lijn werd gehaald, kon aanvoerder Jelbert Loosman niet veel later wel doeltreffend afronden en de 0-1 op het scorebord zetten. De bezoekers hadden het balbezit en dicteerden het spel en via de counter kon de thuisploeg gevaarlijk worden.

Ommekeer
Lang kon ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 niet genieten van haar voorsprong, want in de 9e minuut, drie minuten na de openingstreffer, was het Amine Ajouaou wie de gelijkmaker noteerde. Enkele minuten later was het Stefan Brouwer wie Leekster Eagles zelfs op een 2-1 voorsprong bracht. Binnen enkele minuten was de stand omgedraaid, maar in het zaalvoetbal is er dan nog geen reden tot paniek. De Kof 1 bracht zichzelf niet van de wijs en hield vast aan haar speelwijze. Voor rust konden de Urkers geen treffer meer noteren, maar na rust zou men toch weer terugkomen in de wedstrijd.

Spanning
Vlak na rust wist De Kof 1 weer op 2-2 te komen, nadat aanvoerder-Jelbert Loosman zijn tweede treffer van de avond liet noteren. Vlak daarna wist Leekster Eagles slordig balverlies van de Urkers af te straffen en via Delano Dussel weer op voorsprong te komen (3-2) Ondanks deze nieuwe tegenslag wisten de bezoekers opnieuw haar rug te rechten en via Albert Hendrik Romkes weer op gelijke hoogte te komen (3-3) Binnen 10 minuten kreeg het publiek drie treffers te zien en was de spanning onverminderd groot in Sportcentrum Leek.

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op een nieuwe voorsprong, maar beide keepers waren alert en hielden hun ploeg op de been. Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt, waar uiteindelijk wel mee geleefd kon worden. Ondanks het gelijke spel blijft De Kof 1 een zesde plaats bezetten. Leekster Eagles moet de tweede plek afstaan aan Texel'94 en vindt zichzelf terug op plaats drie. De Urkers houden nog altijd uitzicht op bovenste plaatsen en krijgen de komende weken enkele cruciale duels op het menu.