Datum

15 februari 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

Wel de bloemen, maar helaas niet de punten. Dat is in één zin de omschrijving van het duel tussen de koploper Hoornse Veerhuys en ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Geen negatieve lading, maar wel een compliment richting de Urkers, wie in een volle Sporthal de Schelp hun vechtlust en goede spel niet beloond zagen worden (3-4).

Nieuwe trainer(s)

Het werd in aanloop naar de kraker tegen HV/Veerhuys een week van de beide trainers. Alweer 1,5 week geleden maakte ZVV Urk bekend dat het na dit seizoen niet verder gaat met coaches Herman Spel en Mark Sonneborn, zij het na goed overleg en een succesvolle periode.

Ook bij Veerhuys was het deze week plots onrustig, toen coach Peter van der Slikke na twee opéénvolgende nederlagen zijn biezen plots kon pakken. Zijn plek werd afgelopen vrijdag ingenomen door een vertrouwd gezicht, want Antoine Gooyers keerde na een klein jaar afwezigheid terug als (interim) coach van de zaalvoetballers uit Hoorn.

Openingsfase

In de openingsfase was het balbezit voor de bezoekers. Wat in de eerste tien minuten een aantal mogelijkheden had op een voorsprong. Via (oud) internationals Mo Darri en Younes Daari was Veerhuys de bovenliggende partij in het begin. Aan Urker zijde was doelman Willem de Borst alert en keepte een sterke wedstrijd.

Gaandeweg de eerste helft kwam De Kof 1 beter in haar spel. De schroom en zenuwen hadden plaatsgemaakt voor meer lef en durf en dit resulteerde uiteindelijk in een 1-0 voorsprong, toen Klaas Jelle Romkes doeltreffend kon afronden. Met een minimale voorsprong op zak gingen beide ploegen aan de thee.

Spanning

In de tweede helft kwam Veerhuys al snel langszij via Mo Darri. De oud-international, goed voor 19 interlands, was met twee treffers verantwoordelijk voor een 1-2 voorsprong voor de selectie van coach Antoine Gooyers. Toch liet De Kof 1 haar hoofden niet hangen. Een aantal minuten later was het weer gelijk door een treffer van Abdel Boundati (2-2)

Met een gelijke stand werden het tien razend spannende minuten in Sporthal de Schelp. Beide ploegen kregen de nodige kansjes en het was wachten op een nieuwe treffer. Deze kwam er ook, toen Thijs Nugter Veerhuys weer op voorsprong bracht (2-3) In de laatste minuten bracht Klaas Jelle Romkes de vreugde weer terug aan Urker zijde toen hij de 3-3 binnenschoot. De (mede) topscorer van De Kof 1 speelde een ijzersterke wedstrijd, was constant aanspeelbaar en heel balvast. Bovendien bekroonde hij zijn optreden met 2 goals.

Domper

In de slotminuut was het Veerhuys wat nog aandrong om de overwinning te behalen. Immers hadden ze aan een nieuw puntverlies een volgende domper. In een rommelige laatste minuut was het Younes Daari wie met een fraaie solo-actie de 3-4 achter doelman Willem de Borst schoot. Waar de Urkers verzuimden een (slimme) overtreding te maken, kon Daari zo doorlopen en zij het gezegd, met een fantastische treffer, de overwinning schenken aan HV/Veerhuys.

Een teleurstellende nederlaag voor De Kof 1, wat in de resterende seconden niks meer kon uitrichten en zo een goede wedstrijd niet bekroond zag worden met een verdiend punt. Desondanks was het publiek zeer tevreden over het vertoonde schouwspel en deed ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 absoluut aan klantenbinding.