Datum

8 februari 2019 21:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen vrijdagavond wonnen de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 in Amsterdam met 4-6 van Os Lusitanos. De selectie van coach Herman Spel was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en had wist uiteindelijk na een spannend slot de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Achterstand

Na de vroege 1-0 van Lusitanos, welke op naam kwam van oud-eredivisie speler Sander de Zwart, kwam De Kof 1 gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd. Een stroef begin resulteerde gelukkig niet in een grotere achterstand, maar zorgde ervoor dat de Urkers de schroom van zich af gooiden en beter gingen spelen.

Controle

Na de 1-1 van Abdel Boundati, kwam De Kof 1 op gelukkige wijze op voorsprong toen De Zwart nogmaals scoorde, maar de bal fraai in eigen doel werkte achter zijn keeper Bouyachfaz. Daarna namen de bezoekers het initiatief volledig in hand en werd het een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Lusitanos. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1-3 voorsprong, toen Willem Snoek tot scoren kwam.

Na de rust, begon de 2e helft meteen spectaculair met twee goals in 40 seconden. Na de 1-4 van opnieuw Willem Snoek, kwam Lusitanos weer terug tot 2-4. Lange tijd in de 2e helft was dit de stand, totdat Sander de Zwart zijn hattrick complementeerde door zijn derde treffer van de avond te scoren. Met een 3-4 stand werd het toch weer spannend in Amsterdam.

Spanning

In de slotfase kreeg De Kof 1 zelfs tweemaal een tien-meter trap, maar Jelbert Loosman en Abdel Boundati wisten dit buitenkansje niet te verzilveren en daardoor bleef het lange tijd nog spannend. In de laatste minuut leek Albert Hendrik Romkes met de 3-5 de overwinning voor de Urkers te bezegelen, maar een snelle tegentreffer van Jefferson Osei zorgde nog voor enkele spannende laatste seconden.

Toch was Os Lusitanos niet helemaal bij de les, want meteen vanaf de aftrap konden de Urkers eenvoudig richting het Amsterdamse doel af lopen en kon Klaas Jelle Romkes de 4-6 binnen tikken en zodoende het feestje vieren met de meegereisde Urker aanhang.

Vrijdag

Aankomende vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 een thuisduel tegen koploper HV/Veerhuys, wat afgelopen vrijdag verrassend verloor van Futsal Winsum (2-3).