Datum

16 september 2020 20:00

Accommodatie

Onbekend

Het futsalteam van Waterpoort Boys bleef ook in de tweede competitiewedstrijd puntloos. Dat was terecht, want de ploeg van gelegenheidscoach Ronald van Dijk beschikte tegen zvv Urk 2 niet over de creativiteit om in het hechte verdedigingsblok van de gasten een opening te vinden en kreeg vrijwel geen enkele mogelijkheid. De voormalige eilandbewoners kregen daarentegen meer dan een handvol en op hun overwinning viel dan ook weinig af te dingen.

De eerste mogelijkheid was ook voor de bezoekers en die werd door doelman Stefan Rijpkema onschadelijk gemaakt, waarna Andy de Vries na een actie een halt werd toegeroepen en een combinatie tussen Kevin Kedde en Stefan Kroon niet tot wasdom kwam. Het waren echter geen volwaardige kansen, zulks in tegenstelling tot de eerste kans die Urk kreeg. Die was namelijk van een behoorlijk kaliber, maar leverde evenals de daaropvolgende acties c.q. doelpogingen van Romano  Pasveer en Dylano van Dijk niets op. Ook een vrije trap bracht niets in het laatje en bij een counter kreeg Andy de Vries de bal na een pass van Dylano van Dijk net niet lekker mee. Vervolgens probeerde diezelfde Van Dijk het van afstand probeerde, zorgde een schuiver van Sneker makelij wel voor problemen maar niet voor schade en mocht een kansje voor Orlando Pasveer die naam eigenlijk niet dragen.

Aan de andere kant bleef het niet bij kansjes, maar was sprake van echte kansen. Zowel bij een schot vanuit de draai  als bij een poging van een meter of acht ontbrak tot opluchting van de Sneker bank de juiste richting. Even later hield doelman Rijpkema bij een snel uitgevoerde counter zijn ploeg overeind hield, waarna de volgende doelpoging rakelings voorlangs ging. Kort voor dat moment had Stefan Kroon het twee keer met een puntertje geprobeerd. Hij had blijkbaar zijn stalen neuzen thuis gelaten, want beide pogingen waren niet venijnig genoeg. Zo leek de eerste helft met een 0-0 stand te worden afgesloten. Het venijn zat echter toch weer in de staart, want vlak voor rust werkte Urk na een voorzet vanaf rechts vanaf dichtbij de bal langs Rijpkema.

Dat gebeurde op een psychologisch slecht moment en zorgde er bovendien voor, dat de gasten in de tweede helft nog meer achterover konden leunen. Niettemin probeerde Waterpoort Boys vanaf dezelfde helft - in verband met corona wordt er in de zaal niet meer van helft gewisseld - de achterstand ongedaan te maken, maar echt overtuigend was het allemaal niet, al kreeg Dylano van Dijk uit het niets nog wel een halve mogelijkheid en toverde Stefan Kroon na een prima pass van Andy de Vries een ingenieus hakje uit de doos. Vervolgens greep Waterpoort Boys meer en meer naar het afstandsschot, maar bij een tweetal pogingen van Jordi Heerings ontbrak de juiste richting, terwijl een actie van Kevin Kedde op de achterlijn niet meer dan een hoekschop opleverde.

De gasten waren daarentegen veel gevaarlijker en zorgden al vroeg in de tweede helft voor hectiek voor de Sneker goal, waarna Rijpkema een minuut of vijf later met zijn rechterbeen een tweede tegentreffer voorkwam en Urk zelf een 100% mogelijkheid liet liggen, omdat men de bal voor een lege goal naast schoot. Het bleek echter slechts uitstel van executie, want even later viel de 0-2 na een aanval over links alsnog. Gelet op het feit dat de thuisclub niet of nauwelijks iets wist te creëren, was de wedstrijd daarmee gespeeld, al probeerde Waterpoort Boys met doelman Rijpkema als vijfde veldspeler nog wel iets aan die achterstand te doen.

Die had op dat moment overigens ook groter kunnen zijn, want even voor die verandering van speelwijze werd de Sneker goalie omspeeld en hield de paal de derde tegentreffer van het bord. Die viel in de Nachspielzeit" echter alsnog, toen Waterpoort Boys en masse in de aanval was en de zaak achter helemaal open lag. Die treffer had echter alleen statistische waarde, want de wedstrijd was op dat moment zoals hiervoor al werd vermeld, al lang en breed beslist.