Update(s) ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1-Futsal LTC (3-1)

Datum

29 maart 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen vrijdagavond is de wedstrijd tussen De Kof 1 en Futsal LTC met nog 2:14 op de klok te gaan, bij een 3-1 tussenstand, definitief gestaakt. Dit kwam doordat er tijdens de wedstrijd meerdere ongeregeldheden plaatsvonden op/vanaf de tribune.

Eerste incident
Het eerste incident vond plaats nadat de Urkers vlak voor rust de 3-1 tegen de touwen schoten. Vervolgens werden enkele supporters van LTC kwaad vanwege het 'juichen' van de spelers van ZVV Urk, waardoor men het veld opkwam om verhaal te halen. Hierbij ontstond wat duw en trekwerk, totdat ook enkele Urker jongens het veld opkwamen, waardoor er enkele seconden wat chaos ontstond. Als snel kon de boel gesust worden,waardoor de scheidsrechters in alle rust beide ploegen naar de kleedkamers kon sturen.

Inmiddels werd de voorste tribune ingeschoven en werden de supporters van LTC tijdelijk van de tribune gehaald voor een afkoelingsperiode. Na een afkoelingsperiode van 10 minuten, met de daaropvolgende 'rust' van circa 10-15 minuten, waren beide ploegen weer in staat om de 2e helft te spelen, met publiek.

Tweede incident
In de tweede helft was de sfeer weer prima, supporters van LTC steunden hun ploeg fanatiek en men had vele supporters meegenomen wie wel op een correcte manier hun ploeg aanmoedigden en er een mooie sfeer van wilden maken. Helaas ging het in de slotminuten van de wedstrijd toch mis, nadat de sfeer in het uit-vak weer grimmiger werd en 'enkele' kwaadwillenden het verpestte voor de overige toeschouwers.

Allereerst kwam Robbert Hamming naar het uit-publiek om de boel te sussen, daarna was het routinier Samad Faraouni wie naar het uit-vak toekwam, dit om duidelijk te maken dat men moest stoppen met het gooien van voorwerpen/water op het speelveld, wat even daarvoor gebeurde. Ook de speaker van ZVV Urk sprak op aanwijzing van de hoofdscheidsrechter, dat de wedstrijd definitief gestaakt zou worden als er nog een voorwerp op het veld gegooid zou worden.

Helaas gebeurde enkele seconden later dat er een patat-bakje met mayo op het speelveld werd gegooid. De scheidsrechter kon na enkele waarschuwingen, ook via de spelers & speaker, niet anders doen dan de wedstrijd definitief staken.

SAMENVATTING ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF - FUTSAL LTC ASSEN

Vervolg
Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met het restant van de wedstrijd (2:14). Bij een tussenstand van 3-1 zal de wedstrijd vermoedelijk moeten worden uitgespeeld. Of dit gaat gebeuren en wanneer, is op het moment van schrijven nog onbekend. Houdt hiervoor de sociale media kanalen van ZVV Urk/Bakkerij de Kof in de gaten.