ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 boekt nieuwe overwinning

Datum

9 november 2018 21:10

Accommodatie

Onbekend

In een weinig overtuigende wedstrijd kon ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 zich pas in de tweede helft ontdoen van tegenstander HZV/Het Vennewater uit Heiloo. In Sporthal de Schelp werd het uiteindelijk 5-2 voor de Urkers.

Doel
Vooraf was de opdracht andermaal duidelijk: winnen. De Kof 1 moest aansluiting houden met de (sub)top van de Eerste divisie en moest daarin concurrent Vennewater over de knie leggen.

Maar in de eerste minuten van de wedstrijd leek het er niet op dat De Kof 1 voor de overwinning wilde strijden. Een slap begin van de wedstrijd zorgde meteen voor een tegentreffer in de 1e minuut, toen Hidde Postma kon profiteren na slap ingrijpen aan Urker zijde. Na de 0-1 achterstand kwam De Kof 1 iets meer in de wedstrijd en nam het initiatief om op zoek te gaan naar de voorsprong.

Overtuiging
In de vierde minuut kwamen de Urkers alweer op 1-1 toen Jelbert Loosman raak schoot. Een opluchting aan Urker zijde, omdat de aansluiting vrijwel direct na de 0-1 werd gemaakt. In de daaropvolgende minuten kregen beide ploegen wat mogelijkheden, maar gebeurde er niet veel in De Schelp.

Toch zou er voor rust nog tweemaal gescoord worden. In de 15e minuut bracht Albert Hendrik Romkes ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 weer op voorsprong, maar voor rust kwam Vennewater weer langszij toen Max Eshuijs een messcherpe counter doeltreffend afrondde (2-2).

Het publiek in Sporthal de Schelp kreeg in de eerst helft een saaie wedstrijd te zien, waarin het veldspel bij lange na niet goed was. Veel slordig balverlies en onzuiverheden in de eindpass of afronding zorgden ervoor dat de thuisploeg niet in haar spel kwam. Vennewater beperkte zich tot verdedigen en kwam in de omschakeling een aantal maal gevaarlijk voor het doel van keeper Willem de Borst.

Overwinning
In de tweede helft kwam De Kof 1 beter in haar spel en kon het afstand nemen van HZV/Het Vennewater. Via doelpunten van Klaas Jelle Romkes (2x) en Kees de Boer konden zij de Urkers op sleeptouw nemen en de overwinning veilig stellen. Het jeugdige Vennewater, wat vorige week haar hoofdcoach zag vertrekken, speelde met lef en liet zien in potentie een goed team te zijn.

Door deze overwinning klimt De Kof 1 naar een vierde plek op de ranglijst, vlak achter HV/Veerhuys, Texel'94 en Leekster Eagles. Ondanks het mindere spel, weer een belangrijke overwinning in de jacht op de bovenste ploegen.