Datum

14 september 2018 21:15

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben hun goede seizoensstart geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Scagha'66 werd met 8-7 verloren.

Overwinning
Na de 3-1 overwinning op promovendus Futsal Winsum, wachtte afgelopen vrijdag opnieuw een promovendus. Ditmaal was Scagha'66 uit Schagen de tegenstander. Deze ploeg speelde haar eerste wedstrijd met 4-4 gelijk op bezoek bij Leekster Eagles, dus de Urkers waren gewaarschuwd.

Volle tribunes
Een goed gevulde Sporthal Groeneweg zag dat de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong kwam via Robin Schouwvlieger. Vlak daarna kwam aanvoerder Jelbert Loosman met een antwoord en schoot De Kof 1 weer op gelijke hoogte. Het publiek uit Schagen en enkele trouwe fans uit Urk, kregen waar voor hun geld, want een ogenblik later was het Schagha-aanvoerder Schouwvlieger wie de thuisploeg weer op voorsprong bracht.

Doelpuntenfestijn
Zo was de openingsfase voor de aanvoerders van beide ploegen, wie met drie goals in vier minuten tijd de toon zette voor een doelpuntrijke avond. Ondertussen was de ergste storm gaan liggen en kwam er wat meer rust in het spel bij beide ploegen.

Toch zouden de kansen zich blijven aandienen voor beide kampen. Allereerst was Klaas Jelle Romkes in de achtste minuut dichtbij de gelijkmaker toen hij zijn inzet op de paal zag belanden, en een minuut later was het Jelbert Loosman de (on)gelukkige wie op de paal mocht schieten.

Terwijl de Urkers haar kansen niet verzilverden, zij het met pech, kwam Scagha'66 in de 10e minuut op een 3-1 voorsprong, na een snelle omschakeling. De Kof 1 had het lastig tegen de snelle aanvallers van de thuisploeg en liet zich meerdere keren verrassen tijdens omschakelingen.

Gelijkmaker
Na een hectische eerste tien minuten, kwam De Kof 1 meer in de wedstrijd en nam het de touwtjes steviger in handen. De Urkers kregen grip op de thuisploeg en werden gevaarlijker. Voor rust zouden de bezoekers weer langszij komen via Albert Hendrik Romkes en Jan Kramer, wie zijn rentree opluisterde met een treffer. Het was tot dan toe meer dan verdiend en met een gelijke stand kon iedereen wel leven op basis van de eerste helft.

Onfortuinlijk
Ook na rust bleef De Kof 1 gevaarlijk en had het in de beginfase van de tweede helft nog controle over de wedstrijd. Opnieuw schoot aanvoerder Jelbert Loosman snoeihard op de paal en was het wachten op een voorsprong van de Urkers. Die kwam er niet, want in de 29e minuut was het Brent Braaksma wie de 4-3 tegen de touwen schoot na een snelle omschakeling.

Even later konden de Urkers weer op gelijke hoogte komen, maar Kees de Boer schoot naast het vijandelijke-doel. Aan de andere kant benutte Scagha-aanvoerder Schouwvlieger wel zijn poging op doel en schoot hij de thuisploeg op een 5-3 voorsprong.

Een domper voor de Urkers, wat voor rust en na rust beter in het spel kwam, maar desondanks weer opnieuw konden beginnen aan haar inhaalrace.

Nederlaag
Via Albert Hendrik Romkes schoten de Urkers vrij vlot weer de aansluitingstreffer tegen de touwen en kwam men terug tot 5-4. Maar in de minuut daaropvolgend ging alles mis wat mis kon gaan voor de Urkers. Nadat Scagha'66 op 6-4 kwam, ging De Kof 1 in de persoon van Kees de Boer met een spelende keeper voetballen.

Tijdens de eerste aanval werd er balverlies geleden en kon de thuisploeg de bal in het lege doel schieten (7-4) Daarna hadden de Urkers meer geluk en kon Jelbert Loosman twee minuten voor tijd de 7-5 binnenschieten. Toch zou Scagha'66 de wedstrijd definitief in't slot gooien, toen opnieuw de bal werd onderschept en vakkundig de aanval werd uitgespeeld (8-5).

Hiermee leek het definitief gedaan voor de Urkers, wat met een minuut te spelen toch nog moedig de spelende keeper in het veld hielden. Maar vriend en vijand werd verrast, want binnen korte tijd wist Kees de Boer tweemaal te scoren en bracht hij de stand terug tot 8-7. Het werd nog erg stil in Sporthal Groeneweg en met nog 13 seconden te spelen kregen de Urkers nog éénmaal balbezit, zou het dan toch?!

In een alles-of-niets poging kon een verdediger van Scagha'66 de bal nog net weghalen voordat Klaas Jelle Romkes kon binnentikken bij de tweede paal. Helaas voor de Urkers geen gelijkmaker op de valreep, maar een teleurstellende nederlaag.

Bekerstrijd
Veel tijd om te treuren is er niet voor de Urkers, want aanstaande vrijdag wacht Tigers Roermond in de 1e ronde van de KNVB-Beker. Meer hierover aanstaande donderdag in het Urkerland en op onze ZVV Urk-social media kanalen.