Datum

13 november 2019 19:30

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof zijn woensdagavond uitgeschakeld in de landelijke beker. De thuisploeg en tevens koploper van de Eredivisie in het zaalvoetbal ASV LEBO was met 6-2 een maatje te sterk voor De Kof.

Snelle achterstand
De bekerwedstrijd werd al om half acht afgetrapt in de sporthal van het Calvijn College in Amsterdam en de eerste grote kans was ook voor de Urkers. Kees de Boer kon oog in oog met Barry de Wit niet afronden en drie minuten later was het al 2-0 voor de Amsterdammers. Een afstandsschot en van richting veranderde doelpoging betekende een snelle voorsprong voor de koploper van de Eredivisie.

De Kof kwam daarna wel iets beter in de wedstrijd, maar tot echt grote kansen leidde dit niet en in de vijftiende minuut was het dan toch weer raak voor LEBO. Wederom werd een doelpoging ongelukkig aangeraakt, het betekende daardoor wel een comfortabele ruststand voor ASV LEBO; 3-0.

Willem Snoek scoort twee keer
Ook in de tweede helft kende LEBO een sterke fase waarin het in korte tijd drie treffers wist te noteren, daarmee was de stand 6-0 en dreigde er een afstraffing voor de Urkers. Het zou niet verdiend zijn, want De Kof probeerde er een wedstrijd van te maken. Het kwam uiteindelijk ook niet zover, sterker nog, De Kof wist via Willem Snoek nog zelfs twee keer te scoren.

De eindstand was daardoor iets dragelijker en kon de delegatie van Bakkerij de Kof met opgeheven hoofd het landelijke bekertoernooi verlaten. ASV LEBO was een maatje te groot en dat is natuurlijk ook niet zo gek, in balbezit liet de koploper van de Eredivisie de bal snel rondgaan en ook technisch zag het er goed uit. Voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof rest de competitie, en deze hervat volgende week weer met een thuiswedstrijd tegen één van de titelkandidaten van de Eerste Divisie Texel’94.