ZVV Urk 2 boekt belangrijke overwinning en sluit aan bij

Datum

2 oktober 2019 20:15

Accommodatie

Onbekend

Woensdagavond twee oktober stond een verre uitwedstrijd op het programma tegen CSVC uit Coevorden. De Kof 2 miste, door vakanties, enkele basiskrachten, waardoor er spelers vanuit het derde door werden geschoven. Keeper Jan de Boer (de Bonte) maakte weer zijn rentree in een KNVB zaalvoetbalcompetitie.

Afwachtend begin
De wedstrijd begon, zoals vooraf verwacht, afwachtend. Beide teams hadden namelijk nog nooit eerder tegenover elkaar gestaan. De eerste helft had De Kof 2 veelvuldig de bal. Dit resulteerde in enkele kansen en uiteindelijk tekende Johannes Ras met een knappe individuele actie, hij omspeelde drie tegenstanders inclusief keeper, voor de verdiende 0-1 voorsprong. Dit doelpunt veranderde niets aan het wedstrijdbeeld. Bakkerij de Kof 2 behield het balbezit en Coevorden wilde via de counter toeslaan. Uit een spaarzaam moment van langdurig balbezit van Coevorden wist De Kof 2 zelft te counteren en via Jurie Sjoert van de Berg en een speler van CSVC kwam de bal in het net terecht. Ruststand 0-2!

Wedstrijd in het slot gegooid
De tweede helft draaide het spelbeeld om: De Kof 2 moest gedwongen inzakken, want CSVC zette aan voor de aansluitingstreffer. Na een paar minuten in de tweede helft scoorde Coevorden dan toch de verdiende aansluitingstreffer, keeper Jan de Boer had daarvoor al enige keren redding moeten brengen. Gedurende de resterende tijd golfde het spel op neer met kansen voor beide teams. Het moment dat CSVC met spelende keeper ging spelen, werd de wedstrijd in het slot gegooid door Urk. Een schot vanaf rechts werd door de Jan de Boer met de rechtervoet verwerkt en de bal kwam daardoor voor de voeten van Lucas de Wit, die zich niet bedacht en de bal vanaf eigen helft in het lege doel schoot: 1-3.

Vrijdag 11 oktober tegen Balk ZV
De klok stond toen al op de laatste minuut, maar de scheidsrechter liet nog even doorspelen. CSVC probeerde het weer met 'powerplay' en dit keer speelde men het zeer goed uit. Een strakke pass op de tweede paal werd binnengelopen: 2-3. De Kof 2 zette daarna CSVC vast op eigen helft waardoor de ploeg uit Coevorden er niet meer uit kon komen. Door deze uitslag staat ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 momenteel op de tweede plaats, maar wel met een wedstrijd meer dan de andere teams. Volgende week vrijdag 11 oktober mag er weer gezaalvoetbald worden, namelijk thuis tegen ZV Balk 1.