Scheidsrechter

L.G. Ras, E.Draaijer en J.M. Ten Broek (secretaris av)

Accommodatie

Onbekend

Nadat ZVV Urk/Bakkerij de Kof in de vorige twee edities in de voorronde van de landelijke KNVB-beker pas na strafschoppen het onderspit moest delven, lukte het de zaalvoetballers van Bakkerij de Kof nu wel om door te dringen naar de volgende ronde. IFC Zwolle werd na een enerverende wedstrijd met 4-2 verslagen. De tegenstander bij de laatste 32 is competitiegenoot FC Marléne 2, het betreft wederom een thuiswedstrijd.

De Kof domineert in eerste helft
Vooraf waren er nogal wat vraagtekens en terecht natuurlijk, want hoe moest De Kof het nou aanpakken zonder hun sterkhouders Jelbert Loosman en Kees de Boer. De laatste keer dat deze twee spelers beide niet mee konden doen moeten we toch wel een jaar of acht terug. Ook IFC Zwolle miste een aantal belangrijke spelers. Met Jan Kramer als gelegenheidsaanvoerder voorop de strijd speelde De Kof een sterke eerste helft.

En die sterke eerste helft was vooral te danken aan de enorme inzet, felheid en passie die in deze bekerwedstrijd werd gelegd door de Urkers. Al in de vierde minuut konden de Urkers op voorsprong komen, alleen was de eindpass net even te scherp voor Jan Kramer. Vlak daarna was er een grote kans voor Riekelt Snoek, maar één-op-één met de keeper ging zijn inzet net naast. In de achtste minuut was het dan wel raak, Riekelt Post zette met een vlakke schuiver zijn ploeg op voorsprong.

Wedstrijd niet in het slot
Met twee afstandsschoten had Klaas Jelle Romkes de score kunnen uitbreiden, maar zijn moment kwam pas in de dertiende minuut toen Jan Kramer met een leep balletje tussen de verdediging Klaas Jelle Romkes in staat stelde om de score verdubbelen; 2-0. IFC Zwolle stelde daar in de eerste helft niet veel tegenover, het heeft in de gehele eerste bedrijf geen schoten op doel kunnen geven en mocht van geluk spreken dat De Kof de wedstrijd niet in de eerste helft naar eigen hand zette. Riekelt Snoek schoot een vrije trap rond de zes-meter tegen de keeper, Klaas Jelle Romkes kon met zijn chocoladebeen de bal niet in het lege doel krijgen en ook Willem Snoek wist de gegeven 10-meter niet te verzilveren. De ruststand was daarmee nog steeds 2-0.

Wedstrijd over de streep getrokken
Zwolle begon in de eerste tien seconden van de tweede helft meteen met een schot op doel, maar daarna pakten de zaalvoetballers het goed. Jan Kramer wist alleen voor de keeper in twee instanties zijn ploeg op een verdiende 3-0 voorsprong te zetten. Vooral verdedigend blonk De Kof uit, met de uitvallen die het bij balverlies van Zwolle kreeg had het wel wat meer mogen doen.

De felheid koste ZVV Urk/Bakkerij de Kof wel steeds meer overtredingen en toen, ongeveer vijf minuten voor tijd, Zwolle een 10-meter trap kregen was daar het moment om op het scorebord te komen. Yassine Assa wist dit buitenkansje te verzilveren en zo kon het opeens uit het niets weer een wedstrijd worden. Zeker toen Zwolle vlak daarna de kans kreeg op de aansluitingstreffer, echter zat de paal de Zwollenaren in de weg en vrijwel meteen daarna gooide Klaas Jelle Romkes met de 4-1 de wedstrijd in het slot. De ontlading was groot en ook terecht, want De Kof zette zonder hun sterkhouders een puike wedstrijd neer.

Toch werd het nog wel 4-2, De Kof wist de bal niet goed uit te verdedigen en via een kopbal werd de eindstand op 4-2 bepaald. De tegenstander bij de laatste 32 van het landelijke bekertoernooi is competitiegenoot FC Marléne 2, het betreft voor De Kof wederom een thuiswedstrijd.

SAMENVATTING ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF TEGEN IFC ZWOLLE.