Datum

7 februari 2020 20:45

Accommodatie

Onbekend

Weer lagen er voldoende kansen om een keer te winnen van angstgegner MSV Zeemacht, maar de zaalvoetballers van De Kof liet de ploeg uit Den Helder wederom in leven. Ondanks dat het niet wist te winnen kan De Kof terugkijken op een sterke wedstrijd in sporthal ‘De Brug.

De Kof geeft in beginfase signaal af
Al in de eerste minuut geeft de ploeg van Andy de Jong een signaal af dat het zich niet zomaar gewonnen geeft. Eerst werd de inzet van Jan Kramer van de doellijn gehaald en ook zijn schot na een prima individuele actie langs de zijlijn werd gepareerd door keeper Sander Rietveld van MSV Zeemacht, wie zijn ploeg deze wedstrijd meerdere malen zou behoeden voor een nederlaag.

Het werd een heuse schaakwedstrijd voor Zeemacht,  wie niet bij machte was om gedisciplineerde en geconcentreerde verdediging van De Kof uit elkaar te spelen. De onverwachte tegengoal viel dan ook via een afstandsschot. Waar gelegenheidsaanvoerder David Ambriola door alles en iedereen heen schoot en, de van het zicht geblokkeerde Marinus Bakker verraste; 1-0.

Onverdiend op basis van het spelbeeld, maar De Kof veranderde zijn speelstijl niet en het wedstrijdbeeld werd dus ook niet anders. Zeemacht probeerde tevergeefs een gaatje te vinden en De Kof loerde op die ene kans. En die kwam er toen Kees de Boer de bal ontfutselde van Jordy Bos en oog in oog met Sander Rietveld de gelijkmaker binnenschoot. Het was een lekker moment zo vlak voor rust.

De Kof laat het na om te winnen
De tweede helft werd niet anders dan de eerste helft. En dat was terug te zien aan de spelers van MSV Zeemacht die steeds meer gefrustreerd raakten op de scheidsrechter maar ook vooral op elkaar en dat deed het spel nog minder ten goede, want op een kans van begin tweede helft na heeft de ploeg van Arjan de Klerk verder geen kansen meer gehad. De Kof daarentegen wel, en met name Kees de Boer had het geluk niet aan zijn zijde.

De eerste grote kans, via een korte één-twee met Klaas Jelle Romkes, ging net over. De tweede kans voor open doel ging ook net over en vlak voor tijd kreeg ook Klaas Jelle Romkes geen schot uit de benen na een goede hakbal van Kees de Boer. Toen ook twee minuten voor tijd de grootste kans op de paal belande werd duidelijk dat er niet meer in zat dan een punt voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof.

Vrijdag 14 februari; HZV/Het Vennewater
En voor Zeemacht, want die konden ondanks de vele balrotatie verder dus niets creëren. Ondanks het verdiende punt, is het natuurlijk balen dat dit er geen drie zijn. Maar ondanks alles is het al een prestatie op zich om in twee onderlinge confrontaties niet te verliezen van, de toch wel angstgegner. Volgende week wacht HZV/Het Vennewater wat met 8-4 wist te winnen van koploper Texel’94.