Datum

13 september 2019 21:00

Accommodatie

Onbekend

De eerste competitie wedstrijd van het seizoen is voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 uitgelopen op een teleurstelling. Op bezoek bij Excelsior'31 werd men op een 6-3 nederlaag getrakteerd.

Afwezigen
Zonder de afwezige Willem Snoek en de geschorste aanvoerder Jelbert Loosman moest De Kof 1 de lastige uitwedstrijd tegen de Rijssenaren aanvangen. Het begin was hoopgevend, want na enkele minuten was gelegenheids-aanvoerder Jan Kramer dicht bij de 0-1, maar hij zag zijn schot op de lat belanden. In de vierde minuut van de wedstrijd kreeg De Kof 1 de volgende tegenslag te verwerken, toen Kees de Boer het speelveld met een enkel blessure moest verlaten.

Achterstand
Ondanks het gemis van drie sterkhouders probeerden de Urkers wat van de wedstrijd te maken en kregen ze enkele kansjes, maar het was de thuisploeg wie de score opende via Henk Lankamp (1-0) Het was een tegenvaller voor de ploeg van coach Andy de Jong, wie wilde vechten om in de wedstrijd te blijven en na de vroege achterstand de nodige mogelijkheden kregen om weer op gelijke hoogte te komen.

Een jonge gretige Kof 1 vocht voor wat het waard was, maar met twee wissels op Eerste divisie niveau is het toch wat aan de krappe kant en de scherpte in de afronding/verdedigende acties ontbrak dan ook bij vlagen. In de veertiende minuut kwam Excelsior'31 via Jan Borghuis op een 2-0 voorsprong en dat was een nieuwe tegenslag voor de Urkers. Enkele minuten voor het rustsignaal probeerde De Kof 1 een aansluitingstreffer te forceren om zodoende hoop te blijven houden op een goed resultaat, maar paal, lat en verdedigende beenderen van de Rijssenaren stonden een tegentreffer in de weg.

Nederlaag
Meteen na rust kwam de thuisploeg via opnieuw Jan Borghuis en Henk Lankamp op een 4-0 voorsprong, waarmee het verzet van de Urkers definitief gebroken leek. De fanatiek meegereisde Urker aanhang probeerde De Kof 1 nog in de wedstrijd te houden en hoop toe te schreeuwen. Na de 4-1 van Jan Kramer, leek een stuntje weer in de maak, maar enkele seconden later was een eigen doelpunt aan Urker zijde de genade klap voor de bezoekers (5-1)

In de slotfase wisten Riekelt Snoek en wederom Jan Kramer nog doel te treffen (5-3) maar inmiddels zaten we al in de laatste seconden voor het einde, waardoor een goed resultaat nog slechts een sprookje leek. De eindstand werd bepaald op 6-3, doordat Jan Borghuis zijn derde van de avond wist te maken via een tien-meter trap.

Teleurstelling & hoop
Zodoende droop De Kof 1 teleurgesteld van het speelveld, maar mogen de selectiespelers trots zijn op hun getoonde inzet. Door het vroege wegvallen van topschutter Kees de Boer, het ontbreken van de geschorste aanvoerder Jelbert Loosman en de afwezige puntspeler Willem Snoek was het een lastig karwei voor de jonge groep om op bezoek bij concurrent Excelsior'31 punten te pakken.

Desondanks was het vertoonde spel bij vlagen best aardig en kregen de Urkers zeker hun kansen, maar werd pas laat in de wedstrijd gescoord aan Urker zijde, waardoor het de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep. Met een volle en fitte selectie is duidelijk dat er nog veel meer uit te halen valt en De Kof 1 nog zeker haar punten zal pakken dit seizoen.

SAMENVATTING EXCELSIOR'31 - ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF (EXCELSIOR'31 TV)