Eerste competitie-overwinning ZVV Urk/De Kof 1

Datum

11 oktober 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben in hun vierde competitie-wedstrijd eindelijk weten te winnen. In Sporthal de Schelp was de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels voor een tweede maal te sterk voor IFC Zwolle, 8-2.

Belangrijk
Vooraf werd deze match bestempeld als belangrijk. Beide ploegen kenden een wisselvallige start met één gelijkspel en twee nederlagen. Voor De Kof 1 lag dat iets genuanceerder met twee bekeroverwinningen erbij, waarvan één aan het begin van het seizoen tegen Zwolle (4-2) Ook was de vorige thuiswedstrijd tegen Zeemacht ééntje waar veel vertrouwen uit getankt kon worden. Helaas was daar een week later weinig van te zien, toen De Kof 1 een pak slaag kreeg bij Vennewater. Reden genoeg voor de Urkers om het goede spel niet los te laten en in haar eigen Sporthal de Schelp de rug te rechten.

Terugslaan
De openingsfase was rommelig, maar leverde daardoor vanaf het begin wel een spannende wedstrijd op. In de vierde minuut kwam Zwolle op een 0-1 voorsprong. De Urkers werden aan het begin enkele keren overlopen en waren slordig in balbezit. Gelukkig bracht het slappe begin De Kof 1 niet van de wijs en vocht de selectie van coach Andy de Jong zich goed terug in de wedstrijd.

Gaandeweg de eerste helft kreeg ZVV Urk/De Kof 1 meer grip op de wedstrijd en wisten de Zwollenaren hier steeds minder een antwoord op te vinden. Na treffers van Riekelt Snoek en Kees de Boer gingen de Urkers uiteindelijk met een 2-1 voorsprong de rust in.

Overwinning
Na rust kwam er een getergd Urk uit de kleedkamer. In rap tempo stapelden de doelpunten zich op. Het waren Riekelt Snoek, Jelbert Loosman (3x) en Albert Hendrik Romkes wie De Kof 1 op ruime voorsprong brachten. Ook Andries Sinke wist het net te vinden, hij tekende voor zijn eerste treffer van het seizoen en bekroond daarmee zijn sterke seizoenstart.

Tussendoor wist IFC Zwolle nog éénmaal te scoren via oud-Flevo Boys speler Yassin Assa, maar het was slechts een doekje voor het bloeden. Waar de Zwollenaren vorige week nog kampioens-kandidaat Texel'94 op een gelijkspel hielden, bleek De Kof 1 wederom een taaie tegenstander.

Lucht
Door deze overwinning stijgt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 naar een achtste positie op de ranglijst. Deze competitie-overwinning geeft weer iets meer lucht en bovendien vertrouwen. Hopelijk worden er straks in uitwedstrijden ook meer punten gepakt, welke broodnodig zijn in de spannende Eerste divisie A.

Stand:
De laatste uitslag in ons rijtje is opvallend. Nieuwkomer Excelsior'31 kent een goede competitie-start en gaat momenteel samen met Leekster Eagles aan kop in de Eerste divisie A (12 uit 4) ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 is zoals eerder gezegd terug te vinden op plaats acht. De huidige ranglijst geeft nog geen duidelijk beeld van de verhoudingen, ook omdat enkele teams nog een wedstrijd tegoed hebben. Toch zijn de eerste kaarten geschud en lijken Leekster Eagles en Excelsior'31 hun visite kaartje af te geven richting de bookmakers.