Datum

27 september 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

Als je met ongeveer zes minuten te spelen nog op een 2-4 achterstand staat mag je blij zijn met een punt, echter zal bij de selectie van ZVV Urk/Bakkerij de Kof toch een nare nasmaak achterblijven. Er zat namelijk veel meer in dan de 4-4 die uiteindelijk op het wedstrijdformulier werd gezet.

Niet scherp in de afronding
De zaalvoetballers begonnen aanvankelijk niet scherp aan de wedstrijd, want na drie minuten stond het al op achterstand. Melvin Damsma wist een verdedigende fout af tet straffen door in de korte hoek raak te schieten. Toch pakte De Kof het goed op na de achterstand, het was veelvuldig in balbezit en creëerde enorm veel kansen.

Riekelt Snoek en Willem Snoek vonden beide de fantastische keeper van Zeemacht op hun weg. Ook Jan Kramer wist van dichtbij niet de keeper te passeren. Het duurde pas tot de zestiende minuut van de eerste helft voordat De Kof eindelijk het doel wist te vinden.

Riekelt Snoek wist met een strakke pass Riekelt Post te vinden bij de tweede paal, wie vervolgens een prima doelpunt op zijn naam zette. De 1-1 ruststand gaf totaal niet de verhouding weer met hoe de eerste helft was verlopen. Een 4-1 voorsprong had helemaal niet gek geweest, echter was de realiteit dat nog gewoon gelijk stond en dus ging De Kof tweede helft meteen weer op zoek naar meer doelpunten.

Kleine verslappingsfase wordt afgestraft
Al in de eerste minuut kreeg Jan Kramer de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, echter werd zijn inzet net overgetikt. Toch kwam die verdiende voorsprong er, maar wel door middel van een eigen doelpunt. De doorgebroken Kees de Boer legde de bal breed en ging via Angelo Simmons in het eigen doel. Daarna kreeg Klaas Jelle Romkes de kans op de marge te vergroten, echter werd ook zijn inzet gekeerd door de keeper van Zeemacht.

Een kleine fase van verslapping kantelde de hele wedstrijd. Binnen vier minuten kreeg Zeemacht drie kansen en alle drie was het raak. Eerst zette Melvin Damsma, met een knap doelpunt, de gelijkmaker op het scorebord, daarna was het Ingmar Waard die in twee instanties de 2-3 op het scorebord zette en vervolgens was het met een mooie stiftgoal Angelo Simmons die zijn ploeg naar de zege leek te schieten.

Dubbele gevoelens na gelijkspel
Deze zege kwam er niet, want De Kof ging vrijwel meteen met spelende keeper, en dit had ook meteen succes want Riekelt Snoek schoot de aansluitingstreffer binnen. Daarna speelde Kees de Boer zich, na een afvallende bal, handig door de verdediging van Zeemacht en bediende Albert Hendrik Romkes bij de tweede paal en deze schoot de meer dan verdiende gelijkmaker binnen.

Kansen om de overwinning binnen te slepen kwamen er niet meer en na een 2-4 achterstand mag De Kof misschien blij zijn met een punt, maar wie de wedstrijd heeft gezien zal toch iets anders oordelen. Deze week speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof een uitwedstrijd in Heiloo, op bezoek bij HZV/Het Vennewater.