Accommodatie

Onbekend

Uitwedstrijden, dat is iets waar ZVV Urk/Bakkerij de Kof normaal gesproken nogal wat moeite mee heeft. Afgelopen vrijdag was daar niets van te merken en gooide het alle schroom van zich. Futsal ONR werd met ruime cijfers opzij gezet.

Eindelijk op voorsprong
Nog niet eerder, in de vier voorgaande competitiewedstrijden, wisten de zaalvoetballers van Bakkerij de Kof op voorsprong te komen. Tegen Futsal ONR gebeurde dat eindelijk wel. Het eerste waarschuwingsschot kwam op naam van Riekelt Snoek, maar hij stuitte op doelman Kalfsbeek. Het bleek een goede voorbode te zijn, want niet lang daarna kon Riekelt Snoek naar binnen komen en De Kof wel op een 0-1 voorsprong zetten.

Toch kon ONR langszij komen, eerder wist het al de paal te raken en in de vijftiende minuut betekende een rake schuiver via de binnenkant van de paal alsnog de gelijkmaker. De Kof, die het overgrote deel van de gehele wedstrijd in balbezit was, ging meteen weer op zoek naar de voorsprong en die kwam er. Ietwat gelukkig kon Riekelt Snoek, na een scrimmage, zijn tweede binnen tikken. De 1-3 liet niet lang op zich wachten en na een mooie solo kon Riekelt Snoek een loepzuivere hattrick noteren.

Toch kregen de zaalvoetballers voor rust nog een domper te verwerken. Slecht verdedigen betekende voor ONR een aansluitingstreffer op een mooi moment. De Kof had een nog beter moment zo vlak voor rust, want met nog zeven seconden op de klok ging Kees de Boer ervandoor met de bal, twee schijven later kon Jan Kramer doelman Kalfsbeek niet passeren waardoor het bij rust dus bij 2-3 bleef.

Wedstrijd ontbrandt
Aanvankelijk gebeurde er niet zoveel in de beginfase van de tweede helft, De Kof kreeg wel twee grote kansen op 2-4 maar die werden niet benut. In de vierde minuut van de tweede helft gebeurde er ineens enorm veel. Riekelt Snoek kon inrukken na zijn tweede gele kaart. Bij het terug verdedigen maakte hij een overtreding wat hem, in onze ogen, een te makkelijk gegeven gele kaart opleverde. Het betekende wel dat De Kof twee minuten met een man minder moest spelen en voordat er geknipperd kon worden met de ogen stond het alweer gelijk.

Meteen, en dat allemaal in dezelfde minuut, zette Jan Kramer met een strakke pass Kees de Boer in stelling die zijn ploeg weer op voorsprong zette. En paar minuten later kon Albert Hendrik Romkes met een schuiver door de benen van Kalfsbeek de marge weer op twee zetten. Na deze voorsprong hadden de zaalvoetballers de wedstrijd volledig onder controle en was het de beurt aan Willem Snoek, hij had nog geen drie minuten nodig voor zijn hattrick. Het betekende niet alleen een 3-8 voorsprong maar ook dat wedstrijd binnen was en de punten dus zeker meer naar Urk zouden gaan.

Het slotakkoord was een mooie, een aanval tussen Jan Kramer en Kees de Boer waarna laatsgenoemde van dichtbij in het lege doel de eindstand op het bord mocht zetten. Een overwinning in een uitwedstrijd is altijd lekker en ook goed voor het zelfvertrouwen bij de Urkers.

Volgende competitiewedstrijd in sporthal ‘de Schelp’
Aanstaande vrijdag neemt de Bakkerij de Kof-delegatie het op tegen Leekster Eagles, die afgelopen vrijdag voor het eerst verloren van Texel’94. Desondanks staat de ploeg uit Groningen nog steeds op de eerste plaats. De wedstrijd begint om 21:10 uur en daarvoor speelt ook ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 een competitiewedstrijd tegen ZVV DOSKO. Aftrap van deze wedstrijd is om 19:40 uur.