Datum

1 november 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen vrijdagavond wist ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 te winnen van Leekster Eagles (5-3) De koploper van de Eerste divisie A had het taai met de Urkers, wie zich op het gebied van karakter en vechtlust wisten te onderscheiden. Een volle tribune in Sporthal de Schelp gaf het laatste zetje, waardoor De Kof 1 de overwinning kon binnenhalen.

Thuispubliek
Al vanaf de eerste minuut ging het thuispubliek vol achter de Urker zaalvoetballers staan. Het leverde een leuke sfeer op, waardoor de wedstrijd vanaf de eerste tot de laatste minuut spannend bleef en leuk was om te zien. In de eerste 10 minuten gebeurde er niet heel veel noemenswaardig. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar het bleef tot enkele speldenprikjes over en weer.

Ondanks het feit dat ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 een licht overwicht had, kwam Leekster Eagles op een 0-1 voorsprong. Het was toch wel een kleine tik voor de Urkers, wie goed in de wedstrijd zaten, maar ongelukkig op achterstand kwamen. Daarna had de thuisploeg het enkele minuten even lastig en liet Leek enkele mogelijkheden onbenut om de Urkers meer pijn te doen.

Gelijkmaker
Uiteindelijk kon De Kof 1 zich aan het einde van de eerste helft herstellen en hing een gelijkmaker in de lucht. Deze kwam er uiteindelijk ook, toen Willem Snoek van dichtbij de bal hard in het dak van het doel schoot. Even daarvoor was nog een tien-meter trap gemist, waardoor dit doelpunt toch een opluchting was voor de Urkers (1-1)

Sensatie
Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen hun kansen. Toch zou er pas in de 32e minuut weer worden gescoord, toen Karim Layeb de bal ongelukkig tegen zich aangeschoten kreeg en deze achter keeper Marinus Bakker in het doel verdween (1-2) Het was een signaal voor de Urkers dat het verslappingsmoment meteen werd afgestraft en dat er weer een tandje bij geschakeld moest worden.

Het publiek ging zich steeds meer roeren en de wedstrijd, iets wat De Kof 1 net even dat ene zetje gaf. Na de gelijkmaker van Jelbert Loosman (2-2) Was het Jan Kramer wie voor de 3-2 zorgde. In een tijdsbestek van enkele minuten was een achterstand omgezet in een voorsprong voor de Urkers.

Spelende keeper
Leekster Eagles probeerde met een spelende keeper het tij nog te keren. Daarom werd Roy de Vries aan de kant van Leek erin gezet. In een duel om de bal wilde de Vries uithalen, maar met een tackle voorkwam Kees de Boer een schot op doel. Een ongelukkig moment voor De Vries, want hij raakt bij zijn actie geblesseerd en moet met een ogenschijnlijke vervelende blessure het speelveld verlaten. Namens ZVV Urk wensen we Roy een spoedig herstel, hopelijk valt de schade mee.

Namens Leekster Eagles ging de vaste keeper Erwin Mensink maar het veld in om nog wat een de achterstand te veranderen. In eerste instantie had dit geen effect, want het was Willem Snoek wie voor de 4-2 liet aantekenen. Meteen daaropvolgend scoorden de Eagles wel (4-3) Met nog een zenuwslopende minuut te gaan, was het alles of niet voor de bezoekers. Een mislukte passeerbeweging van Luciano Matulessy bij Jan Kramer zorgde ervoor dat de ervaren aanvaller de bal in het lege doel kon schuiven (5-3).

Hierdoor pakt De Kof 1 weer een belangrijke overwinning en mag het komende vrijdagavond uit tegen LTC deze overwinning gaan proberen te  verzilveren.