Datum

8 november 2019 20:30

Accommodatie

Onbekend

Balen of juist blij zijn met een punt? Het is duidelijk dat wanneer je 7.9 seconden voor het einde van de wedstrijd op een 2-1 achterstand komt, dat je blij moet zijn met een punt. Alleen stond er 35 seconden voor tijd een 0-1 voorsprong op het scorebord voor De Kof. Het is een hele kleine samenvatting van een bizarre slotfase in een thriller van een wedstrijd.

Het aluminium staat De Kof in de weg
De Urker zaalvoetballers hadden het in de Peelohal de eerste helft goed voor elkaar. Waar LTC vooral gokte op de individuele kwaliteiten van hun technische spelers had De Kof altijd een antwoord klaar. Er werden, op wat afstandsschoten na, weinig grote kansen weggegeven. Toch kwam die ene grote kans er wel voor LTC, maar Marinus Bakker redde prima. De Kof zelf kreeg ook grote kansen en het was vooral de paal die De Kof in de weg zat.

Kees de Boer kwam goed naar binnen maar raakte de buitenkant van de paal, ook Jelbert Loosman raakte na een prima aanval het aluminium. Doelpunten zaten er de eerste helft dus niet in en dus werd er met een 0-0 stand de kleedkamers opgezocht.

Kees de Boer opent de score
De tweede helft was vooral hetzelfde spelbeeld, LTC probeerde het via hun technische spelers en De Kof ging vooral als team te werk. Het leverde voor de Bakkerij de Kof-delegatie wel grotere kansen op, want weer was de paal die in de weg stond na een inzet van Willem Snoek, ook een vrije trap van Jelbert Loosman ging rakelings langs de tweede paal.

Het was Kees de Boer die zes minuten voor tijd de ban brak in Assen, nadat hij de bal prima veroverde bij de laatste man van LTC liet hij doelman Daan Budding kansloos. LTC ging vervolgens vier minuten voor tijd met een extra veldspeler op zoek naar de gelijkmaker en daar kwamen kansen uit. Maar niet voor de gastheer, wel voor de gasten. Klaas Jelle Romkes schoot na een balverovering vanaf eigen helft naast en ook Kees de Boer raakte vanaf eigen helft de paal, nadat hij vlak daarvoor nog een kans kreeg op de 0-2, maar zijn schot werd geblokt.

Bizarre slotminuut
Wat er vervolgens in de laatste minuut gebeurde is bijna niet te beschrijven, eerst kwam LTC op gelijke hoogte. Bij de tweede paal kon Marc Heerings binnentikken, er waren toen maar 34 seconden te spelen. De Kof ging wanhopig op zoek om alsnog de drie punten naar Urk te nemen, maar het kreeg de deksel op de neus. De bal kon niet in de ploeg worden gehouden en vervolgens werd er ook nog eens slap verdedigd. Jan Hooiveld wist er wel raad mee en schoot de bal in de bovenhoek. De ontlading was enorm in Assen en iedereen stond letterlijk op het veld en begrijpelijk natuurlijk. Het was namelijk afgelopen, want met nog 7.9 seconden te spelen zou de gelijkmaker niet meer gaan vallen natuurlijk.

Zou niet meer vallen? Precies, want de gelijkmaker viel bizar genoeg alsnog. Vanaf de aftrap ging de bal via Kees de Boer naar Jelbert Loosman die de bal richting doel schoot, waar Klaas Jelle Romkes het zicht van Daan Budding stond en de bal door zijn benen liet gaan. Er stonden, om er nog maar een beeld bij te geven, nog maar 1.6 seconden op de klok. Nu was het wel afgelopen en hielden beide teams ‘maar’ een punt over aan deze wedstrijd, want De Kof had drie punten moeten hebben, LTC had drie punten moeten hebben. Een puntendeling is dan misschien het beste resultaat voor beide teams.