Datum

10 januari 2020 20:30

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 zijn het jaar 2020 goed begonnen. In Zwolle werd er met 2-3 gewonnen van IFC Zwolle. Door deze overwinning komt De Kof 1 dichterbij de subtop.

Een goede helft genoeg
In het mooie Landstede Sportcentrum, waar de Urkers op het Centre court mochten aantreden, was De Kof 1 vanaf het begin van de wedstrijd de baas in Zwolle. Na een openingsfase waarin geen noemenswaardige kansen te zien waren, opende Klaas Jelle Romkes in de 10e minuut de score in de wedstrijd. Vlak daarna wist de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels haar voorsprong te vergroten door een treffer van Kees de Boer.

Met een 0-2 voorsprong op zak, hadden de Urkers weinig te duchten van IFC Zwolle, wat het wel probeerde, maar moeilijk in haar spel kwam. Bij De Kof 1 stond keeper Teun Snijder weer onder de lat en liet zich met enkele knappe reflexen ook gaandeweg de wedstrijd steeds meer te onderscheiden.

Spanning
Ook na rust begon De Kof 1 sterk en kwam het via Riekelt Snoek zelfs op een 0-3 voorsprong. Een ongekende luxe, wie de afgelopen jaren niet zo heel vaak is voorgekomen, dat in uitwedstrijden zo'n ruime voorsprong op het scorebord stond. In de 2e helft dicteerde De Kof 1 het spel en kreeg het kansen op meer treffers. Helaas stond het vizier de tweede helft niet meer zo op scherp bij de Urkers, wat slordig met haar kansen & mogelijkheden omging en zo verzuimde IFC Zwolle nog meer pijn te doen.

Ondanks het feit dat Zwolle in de 25e minuut terug kwam tot 1-3, was er geen sprake van paniek. De kansen bleven komen en het leek wel goed te komen voor de Urkers. Helaas werden zoals gezegd de goede mogelijkheden onbenut gelaten, waardoor Zwolle in leven werd gehouden. Een schot dat van richting werd veranderd, zorgde ervoor dat Kof 1-keeper Teun Snijder voor een 2e maal gepasseerd werd en daardoor een 2-3 tussenstand op het scorebord kwam te staan.

Opluchting
We waren inmiddels aanbeland in minuut 37, waardoor Zwolle in de resterende drie minuten een alles-of-niets poging ondernam. Het waren enkele spannende slotminuten in Landstede Sportcentrum, maar De Kof 1 kon uiteindelijk opgelucht ademhalen toen het eindsignaal daar was.

Een sterke eerste 25 minuten waren uiteindelijk genoeg om de overwinning te behalen. In de tweede helft verzuimden de Urkers het geplaagde Zwolle meer pijn te doen en werd het in de slotfase nog onnodig spannend. Uiteindelijk tellen de drie belangrijke punten en mogen de Urkers tevreden terugkijken op deze wedstrijd, vooral omdat er veel kansen gecreerd werden en er goed vanuit de organisatie gespeeld werd.

OFK
Een dag later moest De Kof 1 alweer aantreden op het Open Fries Kampioenschap, waarin men probeerde na 2017 opnieuw het toernooi te winnen. Met enigszins nog slaperige ogen en vermoeide benen van de wedstrijd tegen IFC Zwolle, kon De Kof 1 een toernooi-stunt van 3 jaar geleden helaas niet overdoen.

In de (nieuwe) poulefase lagen de Urkers er al na één ochtend uit. De eerste wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen werd nog overtuigend met 4-0 gewonnen, maar daarna werd er tegen Waterpoort Boys (0-1) en De Herauten (2-3) verloren, waardoor de knock-out fase niet werd bereikt.

Vrijdag
Aankomende vrijdag speelt De Kof 1 weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Futsal Winsum.