Datum

6 december 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

De zaalvoetballers van Bakkerij de Kof hebben na de overwinning tegen Scagha’66 hun positie in de middenmoot van de Eerste Divisie versterkt. Dit was vooral ook te danken aan doelman Marinus Bakker, die een puike wedstrijd keepte.

Scagha’66 begint sterk
De gasten uit Schagen begonnen sterk aan de wedstrijd en in de beginfase moest Marinus Bakker al een aantal keer handelend optreden en stond zelfs de paal een openingstreffer voor de gasten in de weg. De Urkers daarentegen pakten het goed op na deze beginfase en kregen ook een aantal grote kansen, en met name de kansen voor Willem Snoek en Andries Sinke hadden een treffer moeten zijn. Deze treffer kwam er toch toen Jelbert Loosman de bal strak richting Kees de Boer speelde, die hoefde er vervolgens alleen zijn been tegen aan te zetten; 1-0.

Na de openingstreffer werd het vooral chaotisch aan de kant van De Kof, men kwam niet meer tot goede aanvallen en in balbezit waren de Urkers de bal veel te snel kwijt. Scagha’66 kon er niet van profiteren en daarmee ging De Kof met een minimale voorsprong de rust in.

Wederom slecht begin van tweede helft
Iets wat vaak terugkomt bij de zaalvoetballers van Bakkerij de Kof is dat er slecht aan de tweede helft begonnen wordt en dit gebeurde ook afgelopen vrijdag weer. Binnen twee minuten was het Nick-Pieter Broersen die de gelijkmaker op het scorebord zette en binnen een minuut had het ook zomaar 1-2 kunnen staan, echter stond Marinus Bakker zijn mannetje deze avond. Nog in dezelfde minuut werd er wel gescoord, maar was het juist Jan Kramer die een strakke voorzet van Kees de Boer wist binnen te werken. De Kof stond weer op voorsprong.

Nu ging het snel, want niet lang daarna lag de bal weer in het net van de gasten. Dit keer kon Kees de Boer zijn tweede van de avond binnen tikken, na een prima assist van Jan Kramer. Toen ook Willem Snoek verwoestend uithaalde met zijn linkerbeen stond er een marge van drie op het scorebord en toen was het lekker zaalvoetballen voor de Urkers. Zeker ook omdat Marinus Bakker niet meer te passeren was in die tweede helft, en dat tot ongeloof van Scagha’66 waar de moed in de schoenen steeds verder wegzakte. Het bleef uiteindelijk bij 4-1 en daarmee vestigt De Kof zich steeds sterker in de middenmoot van de Eerste Divisie.

SAMENVATTING ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF - SCAGHA'66

Laatste wedstrijd van 2019 in Heerhugowaard
Deze week speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof hun laatste competitiewedstrijd van 2019 in Heerhugowaard, tegen de reserves van FC Marléne. Wedstrijd van aanstaande vrijdag begint al om 19:30 uur.