Accommodatie

Onbekend

Afgelopen vrijdag heeft ZVV Urk/Bakkerij de Kof een belangrijke stap gezet richting rechtstreekse handhaving. Na een rommelige slotfase, waarbij De Kof eerst de deksel op de neus leek te krijgen, schoot Kees de Boer zijn ploeg alsnog naar drie punten.

De Kof verdiend op voorsprong
In de eerste helft gebeurde er niet zo veel. De Kof had wel het meeste balbezit en ook de meeste kansen, echter werden deze niet omgezet in doelpunten. Futsal Winsum kon alleen gevaarlijk worden bij balverlies van De Kof. Het was dus goed oppassen voor de omschakeling van de gasten.

Vlak voor rust had Kees de Boer een goede actie in huis waarmee hij de bal voor het doel schoot, Jan Kramer hoeft er vervolgens alleen nog maar tegen aan te lopen en De Kof op voorsprong te zetten. Het had nog mooier kunnen zijn als Willem Snoek zijn grote kans wist te benutten, maar hij schoot naast.

Winsum maakt snel gelijk
In de eerste minuut na rust ging het wel gelijk weer mis. Een vrije trap werd door Winsum slim afgerond en dus kon De Kof op zoek naar een nieuwe voorsprong. Door toedoen van Jan Kramer werd er binnen twee minuten zelfs twee keer gescoord. Het betekende niet alleen een hattrick maar ook een marge van twee doelpunten.

Dit werden er zelfs drie door Klaas Jelle Romkes, maar in dezelfde minuut wist ook Futsal Winsum twee keer te scoren waardoor het weer onnodig spannend werd; 4-3. Vanaf dat moment had De Kof meerdere omschakelmomenten waarin ze de wedstrijd konden beslissen, echter liet het dit na. Winsum maakte na, een zeer gemakkelijk gegeven 10-meter, drie minuten voor tijd de gelijkmaker.

Vrijdag wacht Excelsior’31
Toch kon De Kof, via een mooie actie van Kees de Boer, alsnog de drie punten bijschrijven en een belangrijke stap richting rechtstreekse handhaving zetten. Sterker nog, het staat zelfs op de vierde plaats. Aankomende vrijdag wacht Excelsior’31, wederom een thuiswedstrijd. De eerste wedstrijd van het seizoen werd met 6-3 verloren van de ploeg uit Rijssen.