Datum

22 november 2019 21:10

Accommodatie

Onbekend

Het is ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 niet gelukt om opnieuw te winnen van de koploper. Waar eerder nog Leekster Eagles met nul punten richting het hoge noorden werd teruggestuurd. Kon Texel'94 wel drie punten meenemen richting de veerboot (3-9).

Wedstrijden tussen De Kof 1 en Texel staan altijd bol van de spanning en sensatie. Opnieuw was het vrijdagavond van de eerste tot de laatste minuten spannend in Sporthal de Schelp, welke wederom aardig gevuld was.

Gelijkopgaand
In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Gesteund door het fanatieke thuispubliek wist De Kof 1 aardig van zich af te bijten, maar zag het de bezoekers uit Texel ook een aantal malen gevaarlijk worden. De 0-1 achterstand na enkele minuten spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Toch wist ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 vrij snel weer op gelijke hoogte te komen, want Willem Snoek scoorde na de vroege achterstand weer meteen de gelijkmaker tegen de touwen (1-1)

Achterstand
In het vervolg van de eerste helft dicteerde Texel'94 het spel. De Urkers kwamen niet of nauwelijks in het stuk voor en konden de spaarzame kansen niet doeltreffend afronden. Halverwege het eerste bedrijf wist Texel binnen een tijdsbestek van 2 minuten tweemaal doel te treffen. Organisatorisch stonden de Urkers niet goed en daar wisten de bezoekers, met titelaspiraties wel raadt mee. Een terechte maar zure achterstand voor De Kof 1, wat in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.

Comeback
Aan het begin van het tweede bedrijf waren de rollen oppeens omgedraaid. Waar Texel'94 nog de lakens uitdeelde in de eerste 20 minuten, was het na rust De Kof 1 wat van zich afbeet. Al vrij snel kwamen de Urkers terug tot 2-3 via Albert Hendrik Romkes. In de daaropvolgende aanvallen kregen de Urkers via Willem en Riekelt Snoek zelfs kansen op de gelijkmaker, maar zij zagen hun inzet niet in het doel van Texel-keeper Alexander Smit verdwijnen.

Rode kaart + nederlaag
Waar De Kof 1 de grip op de wedstrijd leek terug te krijgen en Texel in het nauw dreef, kreeg Riekelt Snoek op een uiterst ongelukkig moment zijn 2e gele kaart wegens een overtreding. De eerste kaart was meer dan terecht, voor de tweede valt te discussiëren, maar het was voor scheidsrechter Zahhaf een optelsom van eerdere vergrijpen, waardoor de jongeling, wie overigens bezig is aan een prima seizoen, kon inrukken met een rode kaart. Het is voor Snoek alweer zijn 7e kaart van het seizoen, waardoor hij voor een tweede maal een schorsing oploopt.

Door de rode kaart, wist Texel in een man-meer-situatie de 2-4 binnen te schieten. Met nog 10 minuten te spelen wilden de Urkers meteen druk uitoefenen op het Texelse-doel, door met een spelende keeper (Kees de Boer) te gaan spelen. Eerder dit seizoen had dit regelmatig succes, maar afgelopen vrijdag ging de uitwerking van deze situatie helaas hopeloos fout. Binnen enkele minuten was de achterstand al opgelopen naar 2-7, nadat de bal telkens in het lege doel kon worden geschoven.

Slot
Met het chagrijnig op de gezichten, moest ZVV Urk/De Kof 1 nog enkele minuten uitspelen, wetende dat een overwinning niet meer haalbaar is. Een doekje voor het bloeden was de 3-7 van Andries Sinke, maar verder dan dat kwamen de Urkers niet meer, wie nog in de slotminuut twee tegentreffers moesten incasseren (3-9)

SAMENVATTING ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF - TEXEL'94

Uithuilen en verdergaan
Dat is toch wel het devies van afgelopen vrijdagavond. In de eerste 30 minuten bleef De Kof 1 in de wedstrijd, helemaal na rust waarin de gelijkmaker in de lucht hing. Helaas moesten de Urkers na de rode kaart+tegentreffer alle risico's nemen om de aansluiting te forceren. Het werd helaas niks voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 wie geflatteerd tegen een grote nederlaag aanliepen, maar wel verdiend verloren. Texel was net iets slimmer en volwassener in de duels en wist op kracht toch de driepunter uit het vuur te slepen.

Op vrijdag 6 december speelt De Kof 1 haar eerstvolgende wedstrijd tegen Scagha'66, thuis in Sporthal de Schelp (21.10)