Facebook Toestaan Niet toestaan

ZVV Urk/Bakkerij de Kof boekt oefenwinst op Excelsior'31

22 augustus 2020 21:45

Jan Willem Koster

De Urker zaalvoetballers hebben afgelopen vrijdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Eerste divisionist Excelsior’31. De Urkers wonnen in een doelpuntrijk duel met 4-5. Maarten Sjoerd Post was bij zijn rentree de 'matchwinner' en daarmee belangrijk voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1.

Slecht begin van de wedstrijd

In Sporthal ‘de Reggehal kende de Bakkerij de Kof 1 een zeer beroerde start. Na vier speelminuten spelen keken de Urkers al tegen een 2-0 achterstand aan. Een stroef begin resulteerde gelukkig niet in een nog grotere achterstand, maar zorgde ervoor dat de Urkers de schroom van zich af gooiden en beter gingen spelen. De zaalvoetballers kregen meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een slimme treffer van Jan Kramer; 2-1.

Twee minuten later konden de Urkers langszij komen. Eerder wist Albert-Hendrik Romkes al de lat te raken en een ingestudeerde vrije trap betekende de gelijkmaker via Kevin van den Berg (2-2). Het had nog mooier kunnen zijn als Maarten-Sjoerd Post een grote kans voor rust wist te benutten. Maar hij schoot de bal op aangeven van Riekelt Snoek over.

Stilte voor de storm

Aanvankelijk gebeurde er niet zoveel in de beginfase van de tweede helft. Het bleek echter een stilte voor de storm. Eerst was het Kees de Boer die gevaar stichtte met een prima interceptie. Zijn schot ging maar net naast.

Vervolgens was het Excelsior dat in de daaropvolgende aanval wel raakschoot, via Maarten Sjoerd Post vloog de bal ongelukkig binnen; 3-2. Lang konden de Rijssenaren niet genieten van de voorsprong, want gelijk na de aftrap kegelde Maarten Sjoerd de bal in de korte hoek achter de verbouwereerde doelman van Excelsior’31. Het was weer gelijk; 3-3.

Het bleek een opmaat voor een hectische periode in de wedstrijd. Veertig seconden later was het namelijk Riekelt Snoek die de Urkers voor de eerste keer op voorsprong zette. Met een schot vanaf de linkerflank verraste hij de doelman van de thuisploeg (3-4). Twee minuten later liet Excelsior’31 weer van zich spreken. Na een combinatie dwars door de Urker-defensie werd het wederom gelijk: 4-4.

Vol voor de winst

Toen de rookwolken waren opgetrokken, probeerde de ploeg van Andy de Jong een overwinning over de streep te trekken. Kees de Boer werd ingebracht als spelende keeper en via Riekelt Snoek werd Maarten Sjoerd Post vrijgespeeld en tekende van dichtbij voor zijn tweede treffer van de avond (4-5). Excelsior’31 probeerde deze truc ook met spelende keeper maar de Kof 1 kon haar voorsprong behouden en boekte een zeer knappe uitoverwinning op een 'houten vloer'.

SAMENVATTING | OEFENWEDSTRIJD EXCELSIOR'31 - ZVV URK BAKKERIJ DE KOF

SAMENVATTING | OEFENWEDSTRIJD EXCELSIOR'31 2 - ZVV URK BAKKERIJ DE KOF 2

Laatste oefenwedstrijd voor aanvang seizoen

Volgende week speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 haar laatste oefenwedstrijd uit tegen ZVV Ede. Aanvang om 20:30 uur. Daarvoor speelt ook het tweede team van De Kof een oefenwedstrijd tegen ZVV Ede 2.