Facebook Toestaan Niet toestaan

#RZU: 't Kraaienest en Hartman Marine zijn kampioen!

12 april 2019 22:15

Klaas Jelle Romkes

De tribunes waren aardig gevuld donderdagavond. Vorige week won ’t Kraaienest en Houtbouw Visser hun onderlinge wedstrijden, waardoor er een regelrechte kraker op het programma stond waarbij maar één ding op het spel stond: het kampioenschap in de Hoofdklasse van het Recreatief Zaalvoetbal.

Hoofdklasse; ’t Kraaienest pakt kampioenschap in onderling duel met Houtbouw Visser

De wedstrijd begon afwachtend met wel vooral veel balbezit voor de Kraaien, echter was het Houtbouw Visser dat op voorsprong kwam door een vrije trap bij de tweede paal binnen te tikken. In de laatste vijf minuten van de eerste helft werd de wedstrijd echter helemaal omgedraaid en stond ineens 1-3 voor de koploper. In de tweede helft kwam Houtbouw nog wel terug tot 2-3, maar een minuut later was de marge alweer twee doelpunten. Een hard ingeschoten vrije trap betekende 2-5 en daarna kon ’t Kraaienest uitlopen naar 2-9.

Hiermee pakt het voor de tweede keer de titel in de Hoofdklasse van het Recreatief Zaalvoetbal. Blesco gaat ondanks dat het reglementair verloor van Schol/CDS toch als derde eindigen op de ranglijst. Schol/CDS eindigt met nog één speelronde op de vierde plaats. Fluminense CF is gedegradeerd uit de Hoofdklasse, dit was al een paar weken bekend en zij mogen het volgend seizoen proberen in de Eerste Klasse.

Eerste Klasse; Kampioenskraker tussen nummer één en twee op laatste speeldag

De Tuinexperts liepen al een wedstrijd voor en hadden deze ook gewonnen, als neutrale volger van de Eerste Klasse hoopte je dan ook dat Behangersbedrijf Peters ook hun wedstrijd ging winnen van Gulf Bunkering. Puur en alleen omdat de laatste speelronde dan zo spectaculair zou zijn. Dat deed Peters vol overtuiging, het werd maar liefst 12-1.

De Tuinexperts en Behangersbedrijf Peters staan daarmee voor een prachtig affiche om het kampioenschap in de Eerste Klasse. De winnaar eist de titel op. Een gelijkspel zou kunnen betekenen dat G. de Boer Schilderwerken nog kampioen kan worden, maar zij moeten dan wel hun wedstrijd tegen AGRO Merchants Group winnen met minimaal 14 doelpunten verschil. De wedstrijd tussen Tuinexperts en Peters wordt donderdag gespeeld in sporthal ‘De Schelp’. Aanvang: 17:45 uur.

Rodé Vis is na één seizoen alweer gedegradeerd uit de Eerste Klasse. Het pakte over 21 wedstrijden maar acht punten en dat bleek te weinig. Volgend seizoen mag het vriendenteam het weer proberen om, net als in 2018, de titel in de Tweede Klasse te pakken.

Tweede Klasse; Overtuigend Hartman Marine pakt titel en promoveert naar Eerste Klasse

Ze waren al officieus kampioen en hadden dus eigenlijk aan een puntje genoeg om de titel definitief te pakken. Hartman Marine greep met overmacht de titel in de Tweede Klasse, een ruime overwinning op Schol Hypotheken was daar ruimschoots genoeg voor. Daarnaast verloor hun enige concurrent met ruime cijfers van Eindeloos, die daarmee toch enigszins hun seizoen goed afsluiten.

Heel lang leek het erop dat Eindeloos het kampioenschap zou opeisen. Begin januari stond het nog ruimschoots bovenaan, maar op de juiste momenten sloeg Hartman Marine toe en met name in onderlinge wedstrijden (7-2 en 1-0). Hartman Marine gaat daarmee promoveren naar de Eerste Klasse en daar hoeft het zeker geen slecht figuur te slaan. Er zit voldoende kwaliteit en voetbalvermogen om goed mee te draaien in de subtop van de Eerste Klasse.